Цветан Цветанов разкрива част от кандидурата и самия кандидат на ГЕРБ за президент: Цецка Цачева е…

„Имаше много имена, които бяха спрягани. Лятото беше предложение на Борисов. Когато говорихме във формат изпълнителна комисия и тогава всеки можеше да даде гласа си за един от четиримата – Томислав Дончев, Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов“.

Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.“България се нуждае от президент точно като нея. Закономерно е, при всеки един избор, който се прави, всеки един лидер да бъде спряган. До настоящият момент всичко е прекрасно. Имал съм възможност да взема партията. Всеки има някакво скрито усещане, че може да бъде лидер. Партията, не е предмет, не може да местиш избирателите като чаша примерно“ заяви Цветанов по повод дали е искал да отнеме партията от Борисов.

„Към 89-та година, хората, които са били на една достатъчно зряла възраст – всички са били членове на БКП. Костов е декларирал, че не е бил член на БКП, но в последствие става ясно през 87-ма година, че Костов е фигурирал в списък на БКП. Преди просто партията беше държава. Цецка Цачева има брилянтни познания. Тя е един безупречен председател на парламента“, заяви той на въпрос дали Цачева е червена.

Според Цветанов всички, които са били номинирани имат качествата за този пост.

„Цецка Цачева е изключително земен човек. Всеки от нас, в личния си живот, има компания с която се забавлява и с която е по-освободен. Цецка Цачева е душата на компанията, като не е на работа. Тя е много готина, ако мога така да се изразя рано сутрин. Който не я познава, може само да съжалява. Тя е човек, който иска да помогне и винаги се е отнася отговорно към нещата“, отсече Цветанов.

Другите партии видяха, че Цачева е безспорният лидер, смята той.

Съпругът на госпожа Цачева е бил на една обикновена длъжност в „Булгартабак“. Дейността му няма връзка с управленския мениджмънт на компанията.

„Цачева е една изключително достойна и грижовна майка. Можем да се гордеем със сина й. България има нужда от точно такива млади кадри. И Корнелия може да се гордее, като майка, с нейния син. Нека да пожелаем успех на всички. Призивът ми към Нинова е да не манипулира и да внушава“, завърши Цветанов.

bradva

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене