Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград отвори врати

Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград стартира новата учебна година от днес. На скромно тържество в центъра на старинния квартал „Вароша“ официално начало на дейността на новосформирания център дадоха заместник-кметът на община Благоевград Христина Шопова, вр.и. д. директор на Центъра за личностно и творческо развитие Емилия Вишанина, досегашният директор на Младежки дом Стоян Веселински и ръководителят на детски ансамбъл „Пиринска китка“ Георги Чопов. На старта на учебната година на Центъра присъстваха и всички преподаватели, които ще работят в него. 

С пожелания за успешна работа на всички работещи и обучаващи се в Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград менче с вода хвърли зам.-кметът Христина Шопова.

„Искам да благодаря на всички стари-нови колеги в новия Център, да пожелая успех, тук да има неспиран датски глъч и усмивки. Всички ще работим в насока да обхванем всички деца на Благоевград, защото първата задача на всички в Центъра е да направят коледната програма на община Благоевград“, сподели пред  присъстващите Христина Шопова. 

 Тя отново повтори, че до нова година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград такси няма да се съберат. След нова година пък таксите ще бъдат минимални, под 10 лв. месечно. 

„Призовавам родителите да доведат децата си да пробват различни неща, да избират това, което ще им хареса и ще ги удовлетвори. Гордеем се и с трите наши центъра, които станаха един не за друго, а за да има една структура, един отговорник за това, което се случва и нещата да бъдат по систематизирани и по ползотворни. Пожелавам успех, късмет, нека ни се случват само хубави неща, участие на децата в много международни фестивали, много проекти. Ние ще бъдем  зад тях и ще помагаме с каквото можем“, добави още зам.-кметът на Благоевград. Копирано от E79news

Днес в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград е Ден на отворените врати, като всички клубове ще представят дейността си пред родители и деца, които ги посетят.

Още от сутринта това вече направиха първокласниците от Средно училище с изучаване на чужди езици в Благоевград, които с любопитство разгледаха къщите и кабинетите по различни изкуства и езици. В една от най-красивите къщи в квартал „Вароша“ – Мощанската те бяха посрещнати от преподавателя Лидия Обретенова, която им разказа за обучението там. 

Специални музикални поздрави в началото на новата учебна година отправиха възпитаниците на кръжока по китара и фолклорна група „Веселина“.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене