Тя знае как да се преборим със стигмата на тежките болести

В продължение на своята програма за профилактика и подкрепа на жените, които се борят с онкологични заболявания, Сдружение Хроника срещу рака организира в град Гоце Делчев среща с едно момиче, преборило кошмара на тежката диагноза.

Катя Божикова е млада жена от Гоце Делчев, която е преминала борбата с рака. Диагнозата й е поставена, когато е на 26 години. Тя претърпява операция, химиотерапия и лъчетерапия. По-късно й се налага да изживее двойна мастектомия, след което избира здравословното хранене като част от лечението си.

Катя е убедена, че като сподели своята история, ще помогне на много жени, които са се сблъскали със сериозния здравословен проблем и тежката диагноза. Тя иска да разкаже за своята спечелена битка и да накара повече хора да се замислят за здравето си, да отделят време за себе си, да проявят отговорност към собственото си здраве.

“Елате, да чуем личната история на Катя, да разберем как здравословното мислене и храна могат да помогнат за което и да е лечение, как да се преборим със стигмата на тежките болести в обществото и как да живеем щастливо въпреки изпитанията, които ни поднася живота” – канят ни организаторите на 6 октомври от 18:00 часа в читалището в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене