АУБ отбеляза 25-ата си годишнина с конференция по образование, иновации и предприемачество

Снимки: АУБ

Тържествата в Благоевград по повод двадесет и петата годишнина на Американския университет в България (АУБГ) започнаха на 30 септември с конференцията „Образование, иновации и предприемачество. Събитието откри Нанси Шилер, президент и заместник-председател на борда на директорите на фондация „Америка за България“.

Студентски център „Америка за България“ в кампуса на АУБ стана дом на разпалени дискусии между академици, предприемачи и студенти на тема нарастващата връзка между образованието, иновациите и предприемачеството в съвременния свят.

Почетна реч на събитието изнесе евродепутатът Ева Паунова, която преряза и лентата на откриването на центъра за иновации „Aspire” заедно с президента на АУБ Страци Кулински. „Aspire” е споделено работно пространство в университетския комплекс, посветено на духа на иновациите и колаборацията, където членовете на общността могат да се събират свободно, за да обменят идеи, да споделят визии и да превръщат мечтите си в реалност. Той ще бъде дом на редица инициативи за сътрудничество, образование и подкрепа в областта на предприемачеството.

Конференцията протече в три панела, където участие взеха видни академици и практици в областта на бизнеса и иновациите. Сред тях бяха Евгения Пеева от Teach for Bulgaria, Милена Стойчева от Junior Achievement, Доброслав Димитров от Imperia Online, Елвин Гури от Empower Capital, Любомир Минчев от Telelink, Даниел Томов от Eleven и много други.

Първият ден от поредицата тържества в Благоевград по повод годишнината беше закрит с концерт на известната рок-група „Фондацията“, който се състоя в спортната зала на университетския комплекс.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене