Въвеждат платено паркиране в болница в Благоевград

Платен паркинг да има в двора на МБАЛ-Благоевград, за да се регулира движението и да не се пречи на специализираните автомобили на лечебното заведение. Това искане отдавна има ръководството на болницата, а в петък се очаква положителното становище на общинските съветници, които ще проведат редовното си заседание.

„Искаме общината да ни даде да стопанисваме този район и да въведем пропускателен режим. Цените за престой на автомобили, които не са наши, още не са ясни. Но ще са минимални. Целта ни е да регулираме движението, а не да трупаме някаква печалба”, каза изпълнителният директор на здравното заведение д-р Огнян Митев.

Лекарите пък искат повече безплатни пропуски, за да влизат в двора на болницата. До момента заради чужди коли някои медици се принуждаваха да паркират в „синя зона” и да плащат такса от 1 лев на час. Въвеждането на регламент и на контрол кой влиза и кой излиза ще реши проблема с колите на доставчиците и с линейките, които често не могат да минат заради задръстванията в района.

„Време е съветниците най-после да вземат решение относно проблема с паркирането на коли в двора на „МБАЛ – Благоевград“ АД, тъй като с днешна дата текучеството е огромно и това затруднява движението на линейките. Искаме да направят двора“синя зона“ и да разрешат на МБАЛ – Благоевград АД да въведе пропускателен режим”, твърдят лекари.

www.kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене