ЕКСКЛУЗИВНО!!! ФК Корница може да прекрати участието си в пиринската бундеслига

Това е най-новата информация около тима, който се прочу с вандалските изцепки на футболисти и публика напоследък

Както е известно заради побоя над съдиите Петър Бъссин, Тодор Добрев и Мехмед Газинов цели петима играчи на клуба бяха лишени от състезателни права, с което на практика бе санкциониран половината титулярен състав. Освен това тимът от гоцеделчевското село няма да домакинства в следващия си мач. Това обаче не е основната причина, а паричната санкция, която наложи дисциплинарната комисия към ОС на БФС в Благоевград. Тя е в размер на 500 лв., колкото на практика една сериознаа част от бюджета на отбора. Тежестта на санкцията се обяснява с факта, че е заради повторно навлизане на публиката на терена с лишаване от домакинство за 1 /една/ среща и глоба в размер – 500лева, съгласно чл.37, т.1, буква“в“ от ДП. Както научи ТОП ПРЕСА предният път това е било по време на супер кървавото дерби срещу съседите от „Ореляк“(Лъжница), когато случаят не получи толкова голяма публичност, но според наши източници то е било „кърваво“ не само в пряк, но и в преносен смисъл.

Именно тези 500 лв., с които ОС на БФС-Благоевград одруса размирното село са разковничето на евентуално бъдещо излизане на тима от пета дивизия. Те не могат да бъдат покрити дори и от ежегодния депозит, който внасят тимовете в касата на централата в областния град, за да стартират новото първенство. От клуба едва ли ще обжалват, имайки предвид доклада да длъжностните лица, сред които тримата рефери дори потърсиха медицинска помощ, извадиха медицински и дори влязоха в съда заедно с побойниците в търсене на справедливост.

Освен това не е ясно дали някой ще се нагърби с плащането на тези пари, имайки предвид, че при добра година на финансиране тимовете разполагат с не повече от 6 хил. лв., а обичайно те са до 3 хил., което означава, че 1/6 в по-лошия случай или 1/12 при по-добрия ще напуснат отбора. Липсата на 500 лв. може да се окаже решаваща, имайки предвид факта, че те служат за съдийски такси, заплащане на охрана и пътувания, а при незаплащане на дължимото въпросните провинили се са изхвърляни по административен път.

Оказа се, че според наши източници от ръководството нямали намерение да дават пари, а да се откажат и да подновят следващата година участие. Друг е въпросът, дали старите задължения ще бъдат погасени и дали, за да е всичко законно не трябва да се платят или клубът да бъде пререгистрииран!!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене