Местния печат

„Вяра“

Роми тормозят цял блок в Дупница, М. Джасова: Съседите ни Розалиа и Ивайло тресат домовете ни със силна музика, децата им се облекчават във входа, крадат и ток, потрошиха патрулка

Розалиа Станимирова и Ивайло Павлов от Дупница нападнаха полицаи, които съседите им от социалните жилища извикали на помощ, за да ги спасят от ежедневния терор на ромите. Биляна Георгиева, Венера Пашина, Мими Джасова и Светослав Ангелов и др. се оплакаха, че ромското семейство е обърнало блока на дискотека, в която кънтят ромски ритми, четирите им деца пък са превърнали входа в тоалетна, с чукове потрошили плочките и металната входна врата, а под прозорците им е като бунище.

Девическият манастир „Покров Богородичен“ в  Самоков закупи имот от 800 кв.м за 30 000 лв.

Най-богатият девически манастир в България – самоковският „Покров Богородичен“, закупи имот за 30 хил. лв. с площ от 800 кв.м с манастирски пари в Самоков. Това потвърди игуменката Пелагия. Тя е бивша дългогодишна служителка в Министерството на образованието и науката (от 1974 до 1992 г.). Нейно преподобие е назначена на отговорния пост в манастира през  2014 г. в Самоков.

Цената на гроздето кипна на пазара в Благоевград, винените сортове „Каберне” и „Мерло” се търгуват за 1 лв. за кг

Тонове грозде за вино заливат кооперативния пазар в Благоевград. Търговията върви с пълна пара, но вчера бяха повече зяпачите.

„Дойдох да видя как вървят цените, но скъпичко ми се вижда. Отделил съм си 160 лв. и повече не мога да дам, тъй като съм пенсионер по болест”, обясни 63-годишният Георги Иванов от Благоевград.

4 школа в Дупница и селата Яхиново, Самораново и Крайници с непълни паралелки, искат разрешение и дофинансиране от ОбС, за да не ги закрият

Едно от общинските учебни заведения в Дупница и трите школа в селата искат разрешение от местния парламент, за да могат част от паралелките в тях да функционират самостоятелно като маломерни. От училище „Христаки Павлович” в града, „Св. св. Кирил и Методий” в Яхиново, „Христо Ботев” в Самораново и „Христо Ботев”в Крайници настояват и за допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес извън определените по единни разходни стандарти за периода януари-септември 2017 г. В ОУ„Христаки Павлович” има две паралелки – в 7-и и 8-и клас, чийто брой на учениците е под задължителния минимум.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене