Подписка срещу закриването на пункта за регистрация на МПС тръгна в Гоце Делчев

пункт мпс

Пунктът за технически преглед в КАТ – Благоевград, където жителите на Гоцеделчевско отново ще са принудени да посещават, ако намерението на министър Йовчев стане факт, снимка: infomreja.bg, архив

Масови недоволства срещу намеренията на вътрешния министър Цветлин Йовчев да затвори местния пункт за регистрация на МПС тръгнаха в Гоце Делчев. Кметовете на четирите общини в Неврокопско – Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен, също изразиха недоволството си. С писмо, подписано от Владимир Москов, Людмил Терзиев, Арбен Мименов и Минка Капитанова и адресирано лично до министър Йовчев, четиримата общински управници настояват МВР да се откаже от идеята да се закрие пунктът в Гоце Делчев, който обслужва жителите на двата големи региона – Гоцеделчевския и Разложкия.

От днес стартира и подписка в КАТ – Гоце Делчев и в автокъщите в града.

За намерението пунктът за МПС да бъде затворен алармира пръв народният представител Георги Андонов, който заяви, че вече има и съкратени служители от гишетата за регистрация. Депутатът от ГЕРБ уточни, че това недалновидно предложение е заради проблемите около фирмата „БМВ“ на МВР.

Ако закриването стане факт, собствениците на автомобили вече ще трябва да пътуват до Благоевград, за да регистрират превозните си средства, което ще им струва много повече средства, време и усилия и би причинило неудобства на жителите на няколко общини.

На стотици шофьори ще им се налага да пътуват до областния център и ще губят по цял ден, за да си свършат работата, която сега им отнема само час.

„Това би създало предпоставка за огромно напрежение и натоварване. Освен това противоречи на принципите на децентрализация”, посочи Андонов. Той обяви, че групата на ГЕРБ от Благоевградска област ще направи всичко възможно пунктът за регистрация да продължи да функционира.

Андонов вече е подготвил и парламентарно питане към вътрешния министър, което най-вероятно ще влезе вдневния ред на парламентарния контрол следващата седмица.

Шофьори и служители които работят в регистрационния пункт са категорични, че ако министър Йовчев не отмени решението си, ще последват масови протести и гражданско неподчинение.

„Не може да се отнема на гражданите от всички общини по поречието на Места едно вече извоювано удобство”, подчерта и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов. За проблема е уведомен и народният представител Тодор Радулов и всички негови колеги от избирателния район.

”Тази необмислена и необоснована промяна ще създаде огромен проблем пред хората от петте общини. Вместо да се следва моделът на децентрализация, чиято основна цел е да предоставя по-качествени услуги на гражданите, да се улесни достъпът до административните и други услуги за жителите в отдалечените от областния център населени места, отново се връщаме към морално остарели принципи”, коментира още депутатът Георги Андонов.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене