„Пирин“(Благоевград) взе 3 точки от пряк конкурент

Тимът постигна изключително важна домакинска победа с 1:0 над Монтана в среща от 8-ия кръг на Първа професионална лига

След успеха си „орлетата“ вече имат 10 пункта в класирането и се изравниха по точки с отборите на „Ботев“, „Черно море“ и „Верея“.

Успехът бе постигнат с единствено и скъпоценно попадение на Стилиян Николов, който се разписа в 47-ата минута. Той бе най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле дошло след центриране от свободен удар и с левия си крак прати топката в противниковата врата.

Допълнителен бонус за домакините бе и фактът, че монтанчани останаха с човек по-малко, след като в 65-ата минута. Тогава като Антон Полюткин бе декориран с втори жълт и червен картон. Преди почивката Даниел Младенов имаше две възможности за гол, но пропусна от непосредствена близост.

Гостите също имаха своите възможности пред врата на Станислав Костов. След почивката орлетата нанесоха своя удар. Още с първата си атака вкараха гол и задрадваха своите фенове. До края на мача благоевградчани имаха още положения да вкарат попадение, но Златинов и Костов пропуснаха.

След мача наставникът на Пирин Стефан Генов поздрави своите момчета за победата срещу един труден и неудобен съперник, какъвто е тима на Монтана. За успеха футболистите получиха два дни заслужена почивка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене