ВИДЕО: Със загуба от 3:6 срещу отборът на Ботев (Пл.), Пирин (ГД) отпадна от турнира за купата на България

Феновете на Пирин – Гоце Делчев приеха философки загубата като домакини от Ботев (Пловдив). Все пак, пловдивчани са отбор от Висшата лига и е нормално да са класи над нас, които тепърва проявяваме амбиции за челно класиране в редовния шампионат на нашата група – коментираха неврокопчани по трибуните.

Двубоят започна с греда за „жълто-черните“ след удар на Тодор Неделев от 18 метра. Нападателят на Пирин Хазуров даде аванс на своите в 37-ата минута, но гостите върнаха гола веднага. Бризола изравни в 40-ата минута. Втората част започна много по-добре за „канарчетата“, които в рамките на десет минути вкараха три гола между 54-ата и 64-ата минута. Първо Неделев даде аванс на Ботев, а след това Жоао Паоло вкара трети гол в следващата атака. Осем минути по-късно отново той вкара за 1:4. Хазуров от домакините от дузпа намали в 68-ата минута, но при следващата атака Нeделев също от бялата точка върна преднината от три гола на гостите.

Бризола стана третият играч с две попадения на Ботев в мача, като вкара шестия гол за тима в 75-ата минута. Мехренски пък вкара третия гол за Пирин в 78-ата минута, като оформи крайното 6:3 за Ботев (Пловдив). Така приключи участието на неврокопчани в турнира за Националната купа, а пловдивчани категорично продължават борбата за трофея в осмина финалите

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене