Разлог посрещна Световния пробег на мира

В Деня на Независимостта – 22 септември планинското градче бе домакин на Международният лекоатлетически форум
Така Разлог стана поредният от многото градове в България, през които факелът на мира преминава. Освен в сърцето на Пирин планина в програмата на събитието влизат още Силистра, Разград, Търговище, Омуртаг, Котел, Сливен, Нова Загора, Димитровград, Благоевград, Симитли и др.
Това е международна щафета, която има за цел да насърчи съпричастността между народите и да спомогне за изграждането на един обединен в усилията си за развитие свят.
В Разлог бегачите и факелът на мира бяхаprobeg-na-mira-2 посрещнати от инж. Венцислав Гърменов-зам.-кмет по социалните дейности, на когото бе връчен и сертификат за град-домакин от организаторите на мероприятието. Инж. Гърменов поздрави участниците в пробега и им пожела здраве, сили и вяра в постигането на дълготраен мир по целия свят.
Международен отбор от бегачи, участващи в пробега, пренася през 40 страни в Европагорящ факел-символ на стремежа на хората към разбирателство и хармония. Факелът ще премине през повече от 70 страни по целия свят.
Световният пробег за мир е най-дългият в probeg-na-miraсвета и се подкрепя от деветкратния олимпийски медалист от САЩ Карл Люис, Тегла Лоруп-световен рекордьор по маратон от Кения през 1999 г. и златната медалистка на дълъг скок от Атина 2004 г. Татяна Лебедева от Русия. Своята подкрепа дава и носителката на Нобелова награда за мир Ригоберта Менчу. Пробегът ще приключи след две седмици, а последният град от него е Рим.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене