Без категория

Бедствие в Югозапада: Ураганен вятър отнесе окачения таван в поликлиниката, едва не рани зъболекарка, повреди десетки автомобили

болница

Окаченият таван пред входа на асансьора, водещ за рентгена, лабораторията и администрацията на МБАЛ-Благоевград в поликлиниката бе отнесен от ураганния вятър снощи. Три ламаринени плоскости от окачения таван, сложен по времето на Кр. Михайлов, излетели и за малко щели да убият зъболекарка, прекосяваща пространството пред Спешно-приемно отделение на МБАЛ, пише struma.com. Вятърът в Благоевград снощи нанесе серия щети по автомобили и сгради. Десетки паркирани коли станаха „жертва “ на движещи се от вятъра предмети.
На улица „Осогово“ в Благоевград, няколко коли бяха повредени от паднали по улицата варели с боклук, ламаринени покриви на селскостопански сгради паднаха, съборени от силния вятър. В района на Плаж махала, хората панически наблюдавали как се движи и „стене „огромният кръст -символ на областния център, но за щастие светинята оцеля на напъна. Около час продължи страховитото бедствие, след което вятърът постепенно утихна.

Информация за нанесени щети на територията на област Благоевград вследствие на силния вятър на 19.03.2014г.

Гр.Благоевград:

–         Паднали дървета на ул.”Иван Михайлов”, ул.”Броди”, ул.”Васил Мечкуев” и ул.”Даме Груев”.

–         Паднал комин на ул.”Ангел Кънчев”.

–         Паднала около 40 кв.м. покривна конструкция на ул.”Околчица”.

Гр.Сандански:

–         Паднала покривна конструкция на ул.”Стефан Стамболов”.

Гр.Петрич:

–         Паднали ел.жици в с.Генерал Тодоров.

Гр.Разлог:

–         Паднали дървета в местността „Бельов Баир”, землище на гр.Разлог.

Няма пострадали хора и животни.

болница 1

болница 2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене