Роденият в Кочан Камен Хаджиев жъне успехи в Холандия

Защитникът бе включен в идеалния отбор на кръга във второто ниво на футбола в Холандия след последния кръг

Причината бе изключителното му представяне в мача на неговия „Фортуна“(Ситард) срещу „Камбуур“(Льоварден). Тогава българинът откри резултата в 15-ата минута с топовен изстрел от 20 метра, при който не остави шансове на вратаря на гостите Леонард Нийнхюс. 5 минути преди края на първата част Роалд ван Хут покачи на 2:0, а в последните секунди на двубоя Дрийс Садики оформи крайното 3:0.

С победата Фортуна (Ситард) събра 13 точки и се изкачи на 6-о място в класирането, точно под зоната на плейофите за влизане в елита. Начело е вторият отбор на ПСВ Айндховен, който обаче няма право на промоция.

В същото време роденият в Кочан футболист се понрави не само с попадението, а и с цялостното си представяне – спечелени единоборства, взети високи топки, себераздаване Камен се превръща в любимец на местните. И това негово поведение на терена стана причина за огромен жест от страна на феновете. След края на мача те му подариха българско знаме в знак на уважение към него и към родината му.

„Хората направо ме трогнаха до дъното на kamen-hadzhiev-1-largeдушата ми. Да намерят знаме на България и да ми го подарят, за да докажат, че ме ценят и уважават родината ми – не съм го очаквал“, разказа пред БТА развълнуваният Камен.

24-годишният Хаджиев играе основно като дефанзивен халф във Фортуна, както беше използван и в германския „Олденбург“ миналата година. В българските си отбори обаче е играл основно като централен защитник или ляв бек.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене