Светлинни кръгове се появиха на мястото на Паневритмията в Рила

Поредна светлинна рисунка засия този път до едно от Рилските езера. Този път арт инсталацията се появи точно на мястото, където се играе голямата Паневритмия, създадена от Учителя Петър Дънов. Анонимните й автори споделят, че именно този уникален танц, изпълняван на едно от най-красивите места на планетата ги е вдъхновил да направят поредната си рисунка от светлина.

Паневритмията е оригинално българско достижение, което няма аналог в света. Учителя Дънов я завещава на целия свят, за да може чрез нея хората да хармонизират своите физически, психически и духовни сили. Последните години излязоха научни дисертации, които доказват неговият положителен ефект и светлото настроение, което създава у хората след изпълнението му.

”Ние просто се опитахме да превърнем този танц в светлина, от където идва той и на където води хората”, споделят още творците.

„В навечерието на равноденствието, когато слънцето осветява по равно двете полукълба на земята отправяме послание на мир и хармония към Българския народ, всички хора на духа, духовенството, управниците, министрите, земеделците, учителите, трудещите се в благороден труд, всички майки и бащи, синове и дъщери. В дните преди големия празник на Независимостта на България зовем българите да отхвърлят и веригите на егоизма и да изчистят сърцата си. Човек може да бъде истински независим, когато не вижда зло и прави добро. Нека доброто стана знамето на Новото българско възраждане“, призоваха още творците.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене