Йордан Боздански: Отборът на Гоце Делчев заслужава да бъде в професионалния футбол!

Стоян ЦВЕТКОВ

Вчера, в късния следобед, стари­ят-нов треньор на „Пирин“ Гоце Дел­чев, изведе футбо­листите на южния град за първата си тренировка като старши треньор на отбора. Той пое за четвърти свой мандат през различни години като наставник на неврокопчани и заяви, че тук се чувства като у дома си и сякаш никога не си е тръг­вал. След първата си трени­ровка той каза, че се надява с това завръщане, трябва да се случи с отбора това, което трябва. Сега, при новата си­туация, отборът е финансово добре обезпечен от новият собственик и точно за това отборът заслужава да бъде в професионалния футбол, защото там е неговото място, сподели още Йордан Боздански. За това, дали ще се наложи да прави нови попълне­ния в отбо­ра, какво очаква от следващия мач който ще бъде първи за него и какви са задачите които ще поставя на футболистите за да може отборът на ФК „Пирин“ Гоце Делчев да изпълни наме­рението си да се влее в професио­налния футбол, ка още Боздан­ски в интервюто след първата му тренировка като наставник на неврокопския тим.

– Г-н Боздански, добре дошли отново в Гоце Делчев за четвърти път. Какво е чувството да се завърнете?

– Аз все едно не съм си тръгвал. Запознат съм с всичко тук. Надявам се с това връщане нещата да добият това, което тряб­ва.

– Малко трудно се стигна до вашето ос­вобождаване от Пирин (Благоевград)…

– Нещата не стояха така, както мислехме, че ще се получат. Все пак имам договор. Нормално е и те да си търсят друг заместник и хубавото е, че бързо реагираха и го направиха.

– Пирин (ГД) е амби­циран да спечели пър­вото място. С този отбор ще може ли, след като вашият предшественик повтаряше, че трябва още нови футболисти?

– Аз от това, което ви­дях мисля, че така отбо­ра стои добре. Създава положения. През второто  полувреме след направени­те смени отбора пък се про­мени. Надявам се Любо Ви­танов да се възстанови. Аз също съм на мнение, че тряб­ват още 2 – 3 футболисти, но за тях ще мислим през зим­ната пауза.

– Някой подхвърли, че по­добни хора могат да бъдат взети от Локо (ГО), който освобождава половината си отбор?

– Щом са играли там, те нямат право да играят тук. Срокът изтече.

– Какво очаквате от след­ващия мач на Пирин (ГД)?

– Както разбирам от ръ­ководството, отбора трябва да бъде мотивиран, за да се отстрани Хебър Пазарджик и да продължим напред в тур­нира за Купата на България. След това ни чака Ботев Пло­вдив, което е добре дошло за нас и за хората от града.

– Усетихте ли онова, което беше към вас като емоция от страна на феновете? Как ви приеха?

– Аз се познавам с почти всички. Не са ми чужди. Има­ме разбирателство.

– Имаме контузени футбо­листи. Какво се случва с тях, кога ще играят?

– Това ми е първата тре­нировка. Ще бъде трудно за утрешния мач. Надявам се, че техните заместници ще се справят на ниво.

– Имате ли впечатления от съдийството?

– Не. Гледах последния мач на Пирин ГД. Справи се почти перфектно. Съдията се справи.

– Дали Йордан Боздански ще вземе някои от своите юноши, които тренираше до миналата година и с които направи истински подвиг – спаси отбора в елитната гру­па?

– Да, но тези момчета в мо­мента играят в други отбори.

– Какви са амбициите на Й. Боздански?

– Искам отбора да играе в проф. футбол. Искам пак ста­диона да се пълни.

– Какво може да обещаете на феновете?

– Обещания не мога да давам. Идвам в момент, в който са изминали пет – шест кръга. Имаме и контузени състезатели. Надявам се да се въз­становят и да влязат и да помогнат. С обеща­ния трудно става, дайте да работим.

– Как ще се отрази и тежестта, че ръко­водството да се стигне най-бързо до първото място?

– Коментираме си го с изп. директор. С тези хора е трудно да се ата­куват три фронта.

– Плюсът сега май е, че отборът е финансово стабилен?

– Това е най-хубаво. Точно за това отборът заслужава да е в проф. футбол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене