ГАЛЕРИЯ: Проведе се седмия турнир по тенис на корт по двойки, организиран от Тенис Клуб „Самандови“

Традиционният турнир по тенис на корт по двойки за Тенис Клуб „Самандови“ се проведе този уикенд на кортовете на клуба. Той бе организиран от Димитър Самандов и спонсора на турнира, общ. съветник Росен Думанов, който също бе състезател в турнира.
Тенис турнира по двойки се повежда от четири години насам, като това е седмия такъв. Тази година отборите бяха 10 на брой, като бяха разделени в две групи по пет отбора. Победителите в групите и вторите в тях излязоха на полуфинал, който се състоя в неделя. Единият от тях бе Васил Даскалов/Любен Попов срещу Ат. Кръстилов/Кирил Аврионов. Даскалов и Попов спечелиха убедително и се класираха на финала. Там те чакаха победителя от двойката Ал.Самандова/Злати Мингов и Аспарух Терзиев/Филип Чулев. Този мач също не предостави изненада за зрителите и двойката Самандова/Мингов спечелиха с лекота.
Финалът предостави доста емоции за зрителите. Двучасовата борба бе доста оспорвана, като победители в нея се оказаха В.Даскалов и Любен Попов след победа в три сега – 4-6, 6-3, 6-1.

Тази година се забеляза, че качеството на тениса вече е на много по – високо ниво от предходните. Това констатираха и директора на турнира Димитър Самандов и треньора по тенис Мария Самандова. Те също споделиха пред нашата медия, че това е последният турнир за този сезон, който клуба организира.
С нетърпение участниците очакват следващия турнир, в който обещаха още по – зрелищни изпълнения и още по – голямо шоу за зрителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене