Българин загина при взрив на бомба в Белгия

българин загина от бомба в Белгия

Български работник е един от двамата загинали, след като неизбухнал боеприпас от Първата световна война се взриви на строителна площадка в белгийския град Ипр, съобщават местни медии, цитирани от “24 часа”. Инцидентът станал вчера по време на изкопни работи. Багерът закачил снаряда и последвала експлозия, при която загинали нашият сънародник и негов турски колега. Други двама души са ранени, като състоянието на единия е тежко.

Според първоначални информации, българинът, чиято самоличност не е установена, не е бил официално регистриран в Белгия. Той работел във фирма за изолации. Обектът, на който той е работел, е бъдеща фабрика.

Стратегическият град Ипр е бил съюзническа база по времето на цялата Първа световна война. Поради причина той е бил подложен на непрекъснат артилерийски обстрел от германската артилерия. Смята се, че хиляди неизбухнали снаряди са останали в земята от 1918 г. насам.

Обикновено те са обезвреждани без усложнения от сапьори от белгийските въоръжени сили. Въпреки това, до момента те са отнели живота на стотици хора.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене