Кметът награди първенците в първия общински баскетболен турнир

Състезанието приключи, а вече са ясни и първите победителиКметът на община Сандански Кирил Котев връчи наградите на

В събитието взеха участие 6 отбора – три отбора ученици и три отбора ветерани от Сандански и Хасково. Съдии на срещите бяха Мартин Вутов и Ивайло Белев – съдии от НСА, а секретар на съдийската маса бе Марияна Борукова. Баскетболният турнир за ученици и ветерани се провежда с подкрепата на община Сандански, Българска асоциация „Спорт за всички“ и „Спорт без граници“ – Сандански. Арена на сблъсъците бе открита спортна площадка, а закриването и награждаването на победителите бе снощи в парк – хотел „Пирин“.

Организаторите отчетоха добрите basketbol-sandanski-1резултати от проявата като обявиха, че неслучайно тя е обявена като първа, тъй като възнамеряват да я превърнат в ежегодна. Според тях тя има неизменно място в спортния календар на общината. Освен това с интереса, който е предизвикала, тя е направила оптимисти всички санданчани в нуждата и от съществуването и.

За догодина се предвижда да бъде направена по-сериозна разгласа, а също така и евентуалното разширяване на географията на турнира. Така в Сандански могат да пристигнат тимове от Благоевград, Гоце Делчев, Петрич и други градове, в които баскетболът има свои традиции и формации от подрастващи, а така също ветерани. Паметливи припомнят битките между тези отбори през 70-те и 60-те години на ХХ век като някои тимове от региона като благоевградчани по-късно стигнаха до „А“ група, а неврокопчани пък имаха един изключително силен тим, който няколко години мереше сили в тогавашната „Б“ група, несравнима с настоящата и далеч по-силна поради ред причини.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене