Внимание! Псевдочужденците, закъсали за пари, пак се върнаха в Благоевград! Измамиха дядо с 2000 лв. срещу златен часовник-менте

2000 лева загуби наивен старец в Благоевград, спрян на улицата от закъсали за пари псевдочужденци, които успели да го оплетат в мрежите си. Случката вдигна полицията на крак в издирване на лукавите измамници..

Дядото бил застигнат от двама, които започнали на развален български да го молят за помощ. Били закъсали за пари, а трябвало спешно да се прибират в родината. Срещу скромната сума от 2 000 лева, те предложили на стареца часовник от чисто злато. След уговорки и кандърми, дядото склонил, изтеглил 2000 лева от банката и ги предал на измамниците. Чак по късно се усетил, че е станал жертва на псевдочуждените. Схемата е стара и от време на време изобретателните измамници я пускат в „обръщение“.

Миналата година на територията на Благоевград имаше идентичен случай. Така, че благоевградчани, внимавайте с контактите с непознати. Не правете сделки на улицата, предупреждават от полицията.

Иво Иванов/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене