Забраняват се реклами на алкохол и цигари до училища и детски градини в Банско

Калин КАЛИНОВ
В близост до училища и детски градини в Банско няма да бъдат поставяни рекламни материали за алкохолни напитки, тютюневи изделия, както и такива с еротично послание. Това е заложено в наредба на общината за преместваемите обекти и информационните материали.
„Ще се регламентира и принудителното премахване на елементите на градското обзавеждане, ако не се спазват правилата. Искаме да се подобрят градският и архитектурният облик на община Банско“, казва кметът Георги Икономов. Той посочи, че в сегашната наредба има неяснота по отношение на режима за поставяне на преместваемите обекти върху имоти, които са общинска собственост. По думите му след приемането на новата наредба от общинския съвет няма да може рекламата да заема повече от 10% от общата площ на фасадата на сградите.
На последното заседание на общинския съвет бе взето решение за забраняване на движението по някои от улиците , за да се разшири пешеходната част на курортния град, съобщиха от пресцентъра на общината.
Улиците, за които забраната е в сила, са: улица „Пирин“ в участъка от кръстовището на улица „Пирин“ с улица „Христо Матов“ и ул. „Глазне“ до кръстовището на ул. „Пирин“ с ул. „Отец Паисий“.; ул. „Пирин“ от площад „Никола Вапцаров“ до площад „Възраждане“; ул. „Неофит Рилски“ в участъка от кръстовището с ул. „България“ до ул. „Пирин“; ул. „Пети октомври“, в участъка от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до ул. „Неофит Рилски“; ул. „Уста Глигор“; ул. „Велян Огнев“; ул. „Александър Буйнов“; ул. „Яне Сандански“; ул. „Никола Вапцаров“ в участъка от кръстовището с ул. „Бяло море“ до площад „Възраждане“; ул. „Гоце Делчев“ в участъка от кръстовището с ул. „Отец Паисий“ до кръстовището с ул. „Глазне“; площад „Възраждане“; площад „Никола Вапцаров“; площад „24 май“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене