Безхаберието на държавата и неизпълнените обещания на МВР са на лице! Пореден пътен инцидент в Кресна

Катастрофа на пешеходна пътека в центъра на Кресна затруднява движението по ГП Е-79, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Пътния инцидент стана около 9:00 часа тази сутрин. Лек автомобил намаля скоростта, за да пропусне пешеходец на пешеходна пътека, след което микробус не спазващ дистанция удря автомобила, като го изхвърля на около 20 метра по пътното платно. За щастие инстинкт спасил пешеходеца, който се разминал само с уплаха, няма пострадали и от участниците в ПТП.

Безхаберието на държавата и неизпълнените обещания на МВР са на лице!!!!!!!

Припомняме, че през месец август 2015 година, само седмица след официалното внасяне на подписката на жителите на Кресна в Министерски съвет, Президентството, администрацията на Народното събрание и Областна управа – Благоевград, Кресна осъмна с не една, а с три указателни табели за контрол с камери на движението в района.

Така многогодишната сага на кресненци бе на път да завърши щастливо, но уви!

Кресна осъмна с табели за контрол на скоростта

Всичко започва през месец април миналата година, когато след поредната зверска катастрофа в центъра на града, Николай излиза с възвание към своите съграждани и им предлага заедно да сложат край на геноцида по Е-79 в района на града. Проблемът е толкова стар, че върху него вече са се упражнявали няколко кметски администрации без какъвто и да е успех, а неверието и усещането за безсилие у населението са толкова големи, че хората в общината се чувстват напълно изоставени и сами в тяхната мъка. Тогава се случва пробивът. Новата инициатива им дава възможност да заявят на висок глас своя справедлив гняв пред властимащите направо в София и 1760 души решават, че трябва да станат част от това последно усилие. 1760 ГРАЖДАНИ на Кресна, решават, че ще вземат нещата в свои ръце и ще се борят докрай за живота на децата си.

Десетки национални и регионални печатни и електронни медии се включиха в кампанията, за да отбележат гражданския протест, превръщайки го едва ли не в национална кауза и това оказва своето огромно влияние за по-нататъчното развитие на събитията. Когато на 12.08.2015 г. Николай Георгиев внася подписката в София, той е посрещнат в Министерски съвет, Администрацията на Народното събрание и в Президентството с подобаващо разбиране и готовност за светкавично решаване на проблема. С решителната намеса на г-жа Тотева – Началник на кабинета на Министър-председателя на Република България, буквално същия ден е разпоредено на Областна управа – Благоевград да се пристъпи към поетапното удовлетворяване на исканията на жителите на Кресна, а на патрул на пътна полиция е разпоредено незабавно да се ситуира в центъра на града до второ нареждане.

Седмица по-късно в Кресна вече бяха монтирани три табели, показващи на шофьорите, че скоростта им се контролира с камери и ги очакват солени глоби, ако не спазват ограничението на скоростта. Но за съжление камери до днес не са монтирани.

Ето защо, с поредица от интервюта и статии в местните медии, Николай призова съгражданите си да бъдат бдителни и да отстоят своите искания в тяхната цялост. А това означава, че трябва да се изпълни и второто, по-съществено искане в подписката – за поставяне на ограничители на скоростта (легнали полицаи).

От Областната управа проявяваха пълно разбиране и извършиха одит на пътя, за да могат да предложат нужната промяна в схемата за контрол на движението по Е-79 в община Кресна. Когато одитът приключи, кресненци трябваше да получат и мечтаните „легнали полицаи“, за да могат най-сетне да заспиват спокойни и сигурни за утрешния ден.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Безхаберието на държавата и неизпълнените обещания на МВР са на лице! Пореден пътен инцидент в Кресна снимка 1Безхаберието на държавата и неизпълнените обещания на МВР са на лице! Пореден пътен инцидент в Кресна снимка 2

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене