С НОВА ПАРАЛЕЛКА СТАРТИРА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ПГ МСС „,ПЕЙО ЯВОРОВ“ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

 Образуването на нова па­ралелка със специалност „лесовъд“ в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Пею К. Яворов“ в Гоце Делчев, е идея на временно изпълняващият длъжността директор, Ангел Живков. Предложението на директорът е одобрено от Министерството на образо­ванието и на 15 септември, първите 26 ученика ще по­стъпят за обучение в ново разкритата специалност. „Ин­тересът към специалността „лесовъд“ бе очаквано голям, кандидатстваха деца от насе­лени места в цялата терито­рия на бившата неврокопска околия“, похвалиха се от учи­лищната управа.

Професионалната гимна­зия ще открие новата учебна година с освежена сграда, което училището ще извър­ши със собствени средства и доброволен труд на учи­лищния персонал. „В училищ­ната сграда не е извършван никакъв ремонт повече от 30 години което е видно от външният й вид“, заяви ди­ректорът Живков. За това, управата на училището с ра­дост посрещнаха новината, че гимназията е одобрена за финансиране по Национална програма „Достъпно и сигур­но училище“, модул 1, „Дос­тъпна архитектурна среда“. В реализацията на проекта са включени дейностите: про­ектиране и изграждане на покрити рампи, адаптиране и изграждане на санирани въ­зли и ремонт на прилежаща инфраструктура.

През новата учебна година, в ПГ МСС в Гоце Делчев, ще се обучават над 200 ученика както в редовна така и в са­мостоятелна форма на обра­зование.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене