Георги Самокишев с перфектен гол срещу „Хебър“ доведе „Ботев“(Пловдив) в Гоце Делчев за Купата (ВИДЕО)

Тимът на „Пирин“(Гоце Делчев) постигна целта си и ще доведе на своя стадион елитен отбор, след като надделя и във второто издание на мача срещу „Хебър“

След като преди около месец надделя с 1:2 за първенство, този път неврокопчани постигнаха нов успех, но с 0:1 в зоналния финал в надпреварата за най-стария ни футболен трофей. Така играчите от града край Места ще очакват на 21 септември у дома „канарчетата“ от Пловдив.

Срещата бе равностойна в първите 20 минути. По-късно отборът на “Хебър” Пазарджик, който търсеше победата на всяка цена в този двубой, започна да играе извън правилата и това бе причина на два пъти новият наставник на “Пирин” Йордан Боздански да извърши принудителни смени заради контузии-в 25-та минута той подмени Живко Грозданов с Ибрахим Мехремски, а в 33-та –   на мястото на Боян Банков в игра влезе Борис Шабанов. В 22-та минута Георги Самокишев от фаул изпрати топката в мрежата на домакините за 0:1. Забавен момент стана факта, че топката мина през мрежата и излезе от рамките на вратата. Домакините се опитаха да оспорят редовността на гола, но след мача признаха, че всъщност той е факт, както става ясно и от видеото, който предоставяме на вашето внимание.

Неврокопчани имаха също своите възможности за гол, но пропуски пред противниковата врата направиха Георги Калайджиев от фаул и Борислав Хазуров. Той от близо с глава не успя да преодолее Иван Аврамов, който изби топката далеч от собствената си голлиния. На свой ред домакините бяха най-близо до гол след шут на Димитър Дечев, когато топката намери напречната греда зад Ангел Юсев.

След почивката футболистите на “Хебър” търсеха всякакъв начин да стигнат на първо време до изравняване, а след това и до победата. Играеха по-добре от отбора на гостите и се настаниха в половината на неврокопчани и се стремяха с изсипани топки да създадат възможности за попадение във вратата на неврокопчани.В игра за пазарджиклии влязоха невъзстановените Николай Манчев и Здравко Лазаров, но и те не помогнаха поне за вкарване на така желания изравнителен гол. Футболистите на “Пирин” Гоце Делчев изпълниха тактическите указания на наставника си Йордан Боздански, като навреме пресичаха набезите на домакините и отнеха надеждите им за това да пратят мача поне в продълженията. На вашето внимание предлагаме видео с гола на Георги Самокишев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене