„Лудогорец“ тръгва на лов за точки в Шампионската лига

Лудогорец” започва второто си участие в групите на Шампионската лига. От 21,45 часа българският първенец гостува на “Базел” в дебютния двубой от сезон 2016/2017 в лигата на богатите. По същото време ПСЖ посреща “Арсенал” в другия мач от групата. След като преди 2 години “Лудогорец” взе историческа първа победа за България в Шампионската лига точно срещу “Базел” в София и завърши с 4 т., вземайки и хикс срещу “Ливърпул”, сега разградчани потеглиха с надежди за нови точки, а дори и да вземат някой скалп на силните си съперници.

Най-тежкото при нас мина. Единственото, което трябва да правим, е да се забавляваме. Когато се забавляваме, ще покажем най-доброто, на което сме способни. Няма никакво притеснение. Знаем, че “Базел” е добър отбор, но няма от какво да се притесняваме. Целта ни е първо място в групата”, каза с усмивка националният вратар Владислав Стоянов.

Излизаме, за да победим. “Базел” е добър отбор, но ще направим всичко възможно. Трябва да изиграем хубав мач и да бием”, коментира Марселиньо.

Общото мнение е, че “Базел” е по-добър в сравнение с отбора, срещу който играхме преди”, заяви старши треньорът на “Лудогорец” Георги Дерменджиев.

За годините си “Лудогорец” има сравнително развитие и мисля, че ще го видите. Има израстване на отбора. Знаем кога трябва да се вдигне темпото и да постигнем това, което е необходимо”, добави той за мача с “Базел”.

Знаете класата на противниците ни. Ние ще направим максимума, за да спечелим точки”, каза Дерменджиев за тежките сблъсъци в групата.

Базел” е по-силен от миналия път, в който играхме. Но и ние израснахме. Ще се борим да играем и след Нова година в евротурнирите”, каза капитанът на българите Светослав Дяков. “Както може да сме на второ или трето място, така може и да сме на последно. Може да се случи всичко”, добави той.

Единствено бразилецът Сисиньо остана в България, тъй като контузията не му позволява да играе. Клаудиу Кешеру е по-вероятно да не започне титуляр, но при поява ще излезе на терена с предпазна маска. Румънският национал претърпя операция на скулата. Абел Анисе вече се върна в игра срещу “Черно море” и при нужда ще помага и в Швейцария.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене