Банско започна подготовка за предстоящия зимен сезон

Банско вече започна подготовката за предстоящия зимен сезон. Хотелиерите дадоха старт на ремонта и освежаването на легловата база.

В началото на ноември комплексите ще отворят врати за почитателите на зимните спортове. В сезона на ските няма да има комплекс, който да не функционира и да не приема гости.

„Всеки се стреми да предлага качествени и нови услуги. Само така ще успее да привлече клиенти и да напълни базата си. Затова се инвестират сериозни средства не само в ремонти, но и в осигуряването на нови глезотии за нашите и чуждите туристи”, твърдят банскалии.

Ледената пързалка в града под Тодорка пък ще се превърне в многофункционално игрище за тенис на корт, футбол и волейбол през пролетта на следващата година. Собственикът на обекта е решил да радва не само туристите през зимата с каране на кънки, но и през лятото с практикуване на други видове спорт.

Хотелиерите в Банско вече започнаха да наемат персонал за комплексите и къщите за гости.

При наемане на работа през зимния туристически сезон с предимство ще бъдат хората, които знаят някои от следните чужди езици – английски, руски, гръцки, румънски. Защото най-многобройни са гостите от тези страни. Между 4000 и 5000 души ще работят през зимния сезон в туристическия бранш в общините Банско и Разлог.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене