АПИ побърка шофьорите на Е-79 с лоша маркировка и безумни табели

Заради ремонт на кръстовището при Кочериново, шофьори, които пътуват в посока София по главен път Е-79, масово се объркват заради лоша маркировка.

На излизане от Благоевград по пътя за София и разклона за село Рилци, АПИ са поставили голяма табела с подробна схема на новата организация на движението. Табелата обаче е невидима за автомобилите, които там карат с по-висока скорост и едва ли водачите имат време за четене в движение. Така пропускат отбивката за Рилци и продължават ннапред.

В местността Антените ги очаква пост на КАТ, който ги спира и връща и тъй като няма по-близко място, за да се включат в отклонението за село Рилци, водачите се връщат обратно до Благоевград, там обръщат и пак тръгват нагоре.

Така пътят се удължава с 6-7 км, а шофьорите негодуват и се чудят защо не е преграден главният път Е-79, който води за наникъде и направо с една табела да пише към София на разклона за село Рилци.

В самото село също нямаше табели, които да указват как да излязат от населеното място. Едва в понеделник следобяд, след репортаж по БТВ, когато бе излъчен материал за ръчно поставена табелка от местен жител, работници от АПИ дойдоха и поставиха указание. Но и това не върши работа, докато не оправят посоката при разклона, за да не се объркват шофьорите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене