Училището в Бабяк сред лидерите по успех на матурите след 7 клас

Учениците в селата Горно Краище и Бабяк в община Белица са показали едни от най-добрите резултати на матурите след 7 клас. Това показа справка, направена от образователното министерство по настояване на Мария Рашева – майка на ученик, която получи данните по Закона за достъп на обществена информация.

Справката бе публикувана в сайта danybon.com.

Според официалната информация Основно училище „П. К. Яворов“ в село Горно Краище има по-голям брой точки на матурите при седмокласниците от редица останали учебни заведения в Благоевградска област.

Така например седмокласниците в Горно Краище са постигнали в матурата по български език и литература 40.92 точки, а по математика 30.92.

За сравнение учениците в СОУИЧЕ „Св. Кл. Охридски“ в Благоевград доста изостават от връстниците си в белишкото село – те са постигнали в матурата по български език 31.57, а по математика – 25.64.

След децата от Горно Краище се нареждат почти всички училища в областния център с изключение на Математическата гимназия, която е първенец в областта.

В другото училище в община Белица – в Основно училище „ Св.св.Кирил и Методий“ седмокласниците отново имат далеч по-добри резултатите в матурите от своите връстници в Пиринско.

По български език децата в Бабяк са постигнали резултат от 35.3 точки, а по математика – 39.8 точки. Седмокласниците там са показали добри знания и в матурата по чужд език – по този предмет те са постигнали резултат от 22 точки, точно толкова, колкото и учениците от СОУИЧЕ в Благоевград.

Почти отлични са резултатите от матурите за 7 клас и в училището в хаджидимовското село Беслен, където учениците са показали много повече знания от връстниците си в училищата в Сандански, например.

Подобна е картината и в доста от учебните заведения в община Сатовча – там най-високи резутати от матурите за 7 клас имат учениците в селата Годешево, Крибул и Долен.

В цялата област най-слаби резултати при седмокласниците има училището в разложкото село Елешница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене