Криминално проявен оглавява протестите в Сандански – има дълго досие измами

Криминалните досиета на организаторите на незаконните блокади на магистрали и пътища изскачат едно след друго. След разкрития на ПИК за участия на мутри от ВИС, наемен убиец от „Килърите“, дясната ръка на Златко Баретата и измамница от Дупница и подсъдим от Благоевград, лъсна и още един измамник от протестите .

Зад последните протести в Сандански също се оказа, че стои криминално проявен. Става въпрос за Вангел Цилев, познат в града като измамник. Той е осъждан за управление на автомобил в нетрезво състояние и за кражба, съобщава tribune.bg. В досието му има и досъдебно производство за измами. Освен това той е познат в града като човек, който взима пари на заем, но не ги връща. За това говорят и няколкото дела от частни и държавни съдебни изпълнители.

Преди време граждани от Сандански алармираха и за тревожен факт – Цилев се сдобил с личните данни на хиляди хора.

Той се е представил за председател на „Гражданско общество”, което не е легитимно и е получил сметки за електроенергия. По този начин лицето се е сдобило с лични данни на граждани от община Сандански. Става въпрос за данните на над 2500 души. Тогава от група граждани на гр. Сандански алармираха за казуса и изразиха безпокойство за какво могат да бъдат използвани данните им.

Хората посочват и че Цилев е бил политически ангажиран, което ги кара да се съмняват в безкористната цел на „Гражданско общество“. До 2013 година Вангел Цилев е лидер на партията ГОРД в Сандански, която е на Слави Бинев.

Цилев е участник в почти всички протести.

Хората в Сандански обаче не искат да бъдат свързвани с него. Те са категорични, че той гони само лични цели.

На „всенародния протест“ бяха видени осъдената за измами Соня Станимирова – Сергиева (която призова да се запали къщата на Бойко Борисов в Банкя), подсъдимият за документна измама Александър Стамболийски от Благоевград, дясната ръка на Златко Баретата – Ивайло Ториното, наемният убиец от групата „Килърите“ Вальо Бореца, съден за опит за убийство, висаджиите от Перник Румен Джуджето и Анрито, Краси Хиената от Тетевен./pik.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене