Увеличава се броят неврокопчани, които желаят да се включат в програмите за саниране на жилищата им

Седем са санираните сгради по две от програмите на правителството засега в град Гоце Делчев, съобщи кметът Владимир Москов, четири в момента се санират и в още 21 големи жилищни блока ще започне саниране след края на септември. Първото условие за да бъде включена многофамилна жилищна сграда в програмите за саниране през 2017 година е живеещите там да създадат сдружение на собствениците.

dscn0778

“Колкото по-навреме сте готови с документацията, толкова по-голям е шанса и Вашите блокове да бъдат включени в новите програми за саниране“, обясни на среща със собственици на несанирани жилища кметът Москов. На разположение на гражданите за въпроси са лично директорът по ТСУ в общинската администрация инж. Петър Мутафчиев и шефът на отдела по европейско финансиране Асан Имамов. Пълно съдействие обеща той на всички, които срещат затруднения при регистриране на сдруженията за саниране.

dscn0782

Интересът към тези програми в Гоце Делчев е много голям, а основният въпрос, който поставят хората е, дали ще се наложи да влагат свои средства. „Засега такова изискване няма, в нито един документ засега не се говори за съфинансиране“ – категоричен беше кметът. В новите програми допустими за финансиране са жилищни блокове и с по-малко от 36 апартамента, а също така и за жилищни сгради на три етажа и минимум 6 апартамента на повече от един собственик, уточни инж. Мутафчиев, но за саниране на кооперациите процедурата ще е доста по-сложна и ще се чака повече. Задължително условие за всички сгради е те да са построени преди 1999 година. Очаквайте – Какво трябва да направя, за да бъде включен нашия блок в програма за саниране – консултация с експертите!

dscn0787

http://hronika-bg.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене