„Пирин“(Гоце Делчев) и „Хебър“ ще играят в следващия кръг за Купата на България

Това ще бъде вторият мач помежду им през тази есен, след като по-рано те играха за първенство и неврокопчани спечелиха с 1:2 като гост

До втория мач между тях се стигна, след като „Хебър“ победи на стадиона в Ботевград местния „Балкан“. Пазарджиклии спечелиха с 1:2 и стигнаха до финала на югозападната зона за Купата на България, който ще се играе на 14 септември ще играе зоналния финал с „Пирин“(Гоце Делчев), който ден по-рано отстрани след 2:0 „Марек“(Дупница). А победителят между „Хебър“ и неврокопчани ще има за съперник „Ботев“(Пловдив). Днес ще се тегли жребият кой от двата отбора ще бъде домакин на мача ден преди началото на новата учебна година.

Гостите откриха резултата в 15-та минута след нелепа грешка на вратаря на домакините Марин Илиев. Той не можа да улови една безобидна топка, подари я на Кристиян Иванов, който от един метър само я насочи в мрежата.balkan-hebarС направените смени през второто полувреме играта се оживи. Домакините обаче бяха попарени в 60-та минута, когато капитанът Тодор Колев засече остро подаване с глава и увеличи на 2-0.  Балканци се опитаха да догонят и върнаха един гол в 85-та минута, когато Красимир Алипиев с удар по земята от около 22 метра промуши топката в левия ъгъл.

Нервната обстановка още повече се сгъсти в самия край на срещата, когато главният рефер Тенчо Гошев изгони за втори жълти картони Иван Редовски от „Балкан“ и Тодор Колев от „Хебър“. Двамата ще липсват за своите тимове във втората част на сблъсъка между тях тази неделя, когато се срещат отново, но в Пазарджик в шестия кръг от първенството на Югозападната Трета лига.

За „Пирин“(Гоце Делчев) пък същия ден предстои изключително важен сблъсък с „Германея“(Сапарева баня).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене