150 състезатели от 30 клуба от страната и чужбина участваха в състезанието по спортно ориентиране в Разлог

За седма поредна година Клуб по спортно ориентиране „Пирин”-Разлог бе домакин на Купа „Разлог“

Състезанието се проведе в два поредни дни, като стартира с дисциплината средна дистанция в село Бачево. През втория ден се състоя състезание в дисциплина спринт по всички улици на град Разлог. В мероприятието се включиха 22 клуба от страната, 8 клуба от Турция, между които и Националният отбор по ориентиране на Турция.

Участниците и техните треньори бяха поздравени за постигнатите резултати и успехи от кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев и председателя на Клуба домакин г-жа Костадинка Тодорова.
От КСО „Пирин”–Разлог най-добре се представи най-възрастният участник Стою Катранджиев във възрастова група 75 години, който спечели два златни медала от дисциплините средна дистанция и спринт. Много добре се представи и Радослав Звънчаров в дисциплината спринт в група мъже елит 21 години, който финишира пети.
Основен спонсор на проявата за поредна година е Община Разлог.

Медали на победителите връчиха кметът инж. Красимир Герчев, заместник-кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, председателят на Общински съвет д-р Мария Копанарова и г-н Деян Бонев, член на Българската национална федерация по спортно ориентиране (БНСФО).
Специални поздравления към екипа на КСО „Пирин”–Разлог и най-вече към Божко Вълканов, треньор на Клуба, бяха отправени от зам.-председателя на Федерацията по спортно ориентиране на Република Турция полковник Корай Двер за професионално организираното състезание.
Турски отбори по спортно ориентиране се включват в Купа „Разлог” за втора поредна година. А през 2017 година ще се проведе в град Разлог лагер–сбор на националния отбор по ориентиране на Турция, тъй като КСО „Пирин” – Разлог има подходящи условия за провеждане на тренировките, изработени карти и треньори за успешна подготовка на отбора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене