ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Уволненият шеф на полицията в Благоевград Р. Танушев става криминалист в Петрич

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова опроверга медийни информации, че бившият директор на полицията в Благоевград Росен Танушев е бил повишен и назначен като директор в Национална служба „Полиция“ в София, съобщава dnevnik.bg. През миналата седмица той беше отстранен от ръководната длъжностзаради задържането на шефа на „Агромах“.

Бъчварова уточни, че Танушев е назначен в РПУ – Петрич, като началник група, тъй като е добър полицай, но се е надценил като управник в случая с бизнесмена. „Поисках оставката на директора, когато установих, че той е действал, без да съобрази ситуацията. Неправомерно е задържал един човек по повод на негови изявления, дори и в нетрезво състояние“, каза министърът.

Задържането дойде, след като в различни медии се появи видеоклип, в който Методи Бачев прави нецензурни коментари по адрес на премиера Бойко Борисов на публично място и във видимо нетрезво състояние. В полицията бизнесменът е трябвало да даде обяснение, защото е започнала проверка срещу него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене