Талантливи деца дават старт на празника на Симитли

Талантливи деца ще поставят днес началото на двудневните прояви за празника на град Симитли. Всяко хлапе, което може да пее, да танцува, да рецитира стихотворения или има театрални заложби, може да покаже какво може в шоуто „Симитли търси талант“. Съвместно с читалище „Св. Климент Охридски“ общината организира забавното представление. Програмата в първи яден е насочена изцяло към най-младите жители. И тази година общината ще се погрижи за веселото прекарване на празника, като са включени много забавления и изненади. Площадът в града ще се превърне в арена на всевъзможни таланти. Всички желаещи имаха възможност до вчера да се запишат за участие. В надпреварата за таланти може да се включи всеки без ограничение във възрастта, а участниците ще се състезават в две категории – индивидуално и групово изпълнение. Някой ще грабне и специалната награда на публиката. Актьорът Ники Станоев ще оценява талантите на Симитли.

Кулминацията на празника е утре /четвъртък/, тъй като Симитли отбелязва празника си, на църковния празник Малка Богородица.

Рано сутринта ще има тържествена света литургия в храм „Рождество на Пресвета Богородица“ в града, на обяд ще бъде раздаден и курбан за здраве. Тържествено шествие, водено от мажоретен състав, тръгва от централния площад в 18,30 часа до паметника на падналите за Освобождението на Симитли. Там ще се положат венци и цветя на признателност пред паметта на героите-освободители. Веднага след това започва музикалната програма. Ще участват местни състави и изпълнители, ще гостуват самодейци от македонския град Делчево, както и група „Перун“. Приятелят и любимец на симитличани Иван Дяков и македонската певица Елена Велевска ще вдигнат градуса на настроението с фолклорните си изпълнения. Нежният дует Орлин Горанов и Мариана Попова, ще изпълнят най-обичаните си хитове за хората в Симитли. Попфолк изпълнителката Ивана заедно със своя оркестър ще вдигне настроението, а хитът в поп музиката – Гери-Никол, ще зарадва всички свои почитатели. Диджей Теди Джорджо ще завърши празничната програма с всички хитове на лятото, като ще направи луд купон под звездите в празничната нощ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене