Смешни сте! Петев, ходи си на село! Вие сте срам за България…

Нашите бяха на косъм да изпуснат трите точки, но все пак се окопитиха в края

България започна много постно световните квалификации за Мондиала в Русия през 2018 година, след като надви Люксембург с 4:3 по изключително мъчен и труден начин.
Нашите показаха трагична и комична игра в защитата и цялостно не играха изобщо като отбор, а фактът, че футболното “джудже“ ни вкара три попадения просто е без коментар.

До момента сме може би единственият национален държавен тим в който не играят аматьори и който е получил три попадения от този противник – доста негативно нещо.
„Лъвовете“ се радваха и подскачаха след късметлийската победа все едно са спечелили световната титла, а селекционерът Ивайло Петев за пореден път показа, че няма място начело на този тим след неадекватните си действия на пейката.
България дръпна в резултата чрез Димитър Рангелов (16), но бившият нападател на ЦСКА Жоаким ни попари с два гола за два минути – в 60-ата и 62-ата минута.
Марселиньо изравни, а в 78-ата минута Попето отново даде аванс на нашите. В 91-ата минута Бонер изравни и смълча и без това тихите трибуни, но минута след това Тонев донесе успеха на нашите и на практика спаси кожата на Ивайло Петев.
Доста странно домакините не натиснаха противника си от самото начало на срещата и дори гостите отправиха първия точен удар в мача, но топката попадна сигурно в ръцете на Владо Стоянов.
В 4-ата минута и Жоаким пробва късмета си след удар от дистанция, но неговото изпълнение бе неточно.
Десетина минути след това младата сензация в състава на гостите Тил, който е само на 16 години, пробва късмета си от 20-ина метра, но топката премина малко над напречната греда.
Все пак нашите поведоха след прекрасен гол на Димитър Рангелов, който отправи страхотна тупалка от над 25 метра и не остави никакви шансове на противниковия страж.
Последваха доста скучни минути в които така и не се стигаше до интересни положения пред двете врати. В 33-ата минута Александров пробва късмета си, но стражът на противника спаси.
В 41-ата минута пък Георги Миланов нацели напречната греда и пропусна отличен шанс да удвои аванса на нашите. Малко след подновяването на играта Жоаким опита удар към нашата врата, но топката профуча покрай целта.
В началото на второто полувреме и Марселиньо стреля, но за нашите. Неговият удар обаче бе доста неточен. През следващите минути нищо не предвещаваше, че ще се случи нещо лошо за нашите национали.
След час игра обаче бившият нападател на ЦСКА Жоаким изравни, след като получи топката в наказателното поле и след карамбол успя да преодолее Владо Стоянов. Макар топката да рикошира във вратаря попадението бе записано на нападателя.
Две минути след това Жоаким направи обрата в мача пълен – той излезе един на един срещу Иван Иванов и го преодоля с две движения, а след това прати топката в далечния ъгъл.
Все пак нашите бързо възстановиха равенството в 65-ата минута след гол на Марселиньо. След центриране от корнеr бразилецът насочи топката с глава към близия ъгъл и я вкара.

Десет минути след това Тонев намери Рангелов в наказателното поле, но последният не успя да засече топката във вратата. В 78-ата минута обаче Попов даде аванс на нашите, след като от малко над 20 метра изпълни по прекрасен начин фаул и не остави шансове на противниковия вратар.

В 91-ата минута Бонер бе изведен в наказателното поле и с хубаво воле изравни, но само секунди след това Тонев вкара и донесе скъпоценните три точки на нашите с магическо попадение.
България – Люксембург 4:3
1:0 Рангелов 16
1:1 Жоаким 60
1:2 Жоаким 62
2:2 Марселиньо 65
3:2 Попов 78
3:3 Бонер 90+1
4:3 Тонев 90+2
България: 12. Стоянов, 2. Попов, 3. Недялков, 5. Чорбаджийски, 15. Иванов, 17. Миланов (64 – Тонев), 21. Дяков (к), 11. Марселиньо, 7. Александров (55 – Чочев), 10. Попов (83 – Божилов), 8. Рангелов
Селекционер: Ивайло Петев
Люксембург: 1. Жубер, 2. Шано, 4. Малже, 6. Филипс, 7. Жерсон, 8. Мартинс, 9. Да Мота (68 – Бонер), 10. Тил (60 – Турпел), 17. Муч, 18. Жанс, 22. Жоаким

Селекционер: Люк Холц

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене