Делегация от Община Сандански заминава за Испания

община сандански

Ще обменят добри практики за съхранение и развитие на културния туризъм
Кметът Тотев и неговия заместник ще посетят Тенерифе, който е най-големият канарски остров. Пътуването е свързано с реализирането на проект „Мрежа за развитие на културен туризъм”,ОП „Европа за гражданите”, където европейски общини си сътрудничат и насърчават развитието на културния туризъм и опазването на нематериалното културно наследство. Община Сандански е координатор на международната инициатива с партньори Швеция, Гърция, Малта, Испания и Италия.
При посещението си в Тенерифе местната делегация ще обменя опит с културния отдел на град Санта Круз, ще бъдат проведени множество работни срещи, посещения на музеи и исторически турове. В работната програма са включени презентации и срещи с представители на туристическия и културен бранш, на които ще бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество и популяризиране на културното наследство между община Сандански и партньорите по проекта.
Международният проект ще срещне местните власти, младите и възрастните, хората на изкуството, малките и средни предприятия, неправителствените, културни и туристически организации от шестте европейски държави, партньори по проекта.
След завръщането на делегацията от Испания предстои пътуване до Гърция и среща с местните културни и туристически организации.
В края на лятото около датата на провеждането на фестивала „Пирин Фолк” Сандански ще бъде домакин на партньорите по проекта и ще се проведе „Фестивал на културата” за обмяна на добри практики с европейските ни колеги.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене