ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „СВИРИ МИ СЕ, ПЕЕ МИ СЕ, ОРО МИ СЕ ИГРА!“ СЕ ПРОВЕДЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В РАЗЛОЖКОТО СЕЛО БАНЯ

За първи път в разложкото село Баня се проведе фолклорен фестивал под надслов „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра!“, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Фолклорния фестивал напълни хотелите и къщите за гости в курортното селища. Гостите на проявата имаха възможността да чуят фолклорни мелодии, да видят танците и носиите на участниците, като дегустираха от местната кухня, която бе представена от Женското дружество в селото. Самодейците имаха възможността по 15 минути да покажат таланта си и да представят своите песни и танци. Фестивалът няма конкурсен характер, всички представили се на сцената изпълнители получиха грамоти. Интересът и на участници, и на гости бе много голям, а ентусиазмът на жителите огромен.

„Използвам момента да благодаря на всички от сърце на участниците, организаторите и жителите на село Баня. Изживяхме заедно един опияняващ ден с фолклорни танци и песни, наследени през вековете от нашите предци“, каза Мария Юрганчева, кмет на село Баня, общ. Разлог.

По думите на Юрганчева, целта на фестивала е да съхрани и популяризира българското фолклорно наследство, да представи пъстротата на народно изкуство, да насърчи приемствеността на младото поколение и приобщи населението към активно общуване с фолклора и традициите.

Фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра!“ се проведе за първи път в разложкото село Баня снимка 1Фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра!“ се проведе за първи път в разложкото село Баня снимка 2Фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра!“ се проведе за първи път в разложкото село Баня снимка 3Фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра!“ се проведе за първи път в разложкото село Баня снимка 4Фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра!“ се проведе за първи път в разложкото село Баня снимка 5Фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра!“ се проведе за първи път в разложкото село Баня снимка 6Фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра!“ се проведе за първи път в разложкото село Баня снимка 7 – See more at: http://pirinsko.com/folkloren-festival-sviri-mi-se-pee-mi-se-oro-mi-se-igra-se-provede-za-pyrvi-pyt-v-razlojkoto-selo-banq-25237.html#sthash.bd2x76nZ.dpuf

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене