„Миньор“(Перник) загуби първи точки, „Марек“ с първа победа и то в дербито с „Германея“

Двата мача бяха сред най-интригуващите. Първо заради това дали „чуковете“ ще продължат с победа, а след това как ще завърши дербито на съседите в дупнишко

В крайна сметка „Миньор“ загуби първи точки в изключително драматичен двубой срещу завърналия се на футболната карта тим на „Балкан“(Ботевград). Двата тима завършиха 3:3, като домакините записаха четвърто равенство, докато „жълто-черните“ нямат поражение до момента.
Домакините откриха

"Миньор" Перник

Футболистите на „Миньор“ не загубиха мача, но загубиха първи точки за сезона

в 12-та минута с попадение на Цветелин Цаковски, който получи прецизен пас от Иван Редовски. Томислав Павлов изравни в 16-ата минута, когато бе точен с удар от границата на наказателното поле.

Феновете на перничани за пореден път оправдаха своя имидж на изключително невъздържани привърженици

Феновете на перничани за пореден път оправдаха своя имидж на изключително невъздържани привърженици

Последва прекъсване на играта от Вихрен Манев заради нахлуване на фенове на гостите, което за пореден път потвърди имиджа на визитиращите запаляновци, наричани на много места „орките“.  Веднага след подновяването на играта „зелено-белите“ отново излязоха напред. Това се случи в 30-та минута с попадение на Борис Райчев, който бе най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на гостите. В 53-ата минута „жълто-черните“ стигнаха до пълен обрат с гол на Христо Петров, който бе оставен непокрит. Пет минути по-късно обаче Бояджиев изравниДо края на срещата перничани натискаха, но домакините удържаха за крайното 3:3.

В Дупница пък след три поредни поражения отборът на „Марек 1915“ най-сетне спря тази черна серия и успя да запише победа. Тимът от „града на барикадите“ надделя с минималното 1:0 над „Германея“(Сапарева баня) в дългоочаквано дерби, позабравено в последните години. В футболът липсваше, а в мача за имаше две добри положения и то само за домакините. Първото бе

марек юноши 1

Отборът на „Марек“ взе първи 3 точки през настоящата кампания

пропиляно в края на първото полувреме от Илиян Чавдаров. Второто бе реализирано в 48-та минута от Роби Атанасов. След гола тима на гостите се опита да атакува по-масирано, но без резултат. Главният арбитър Симеон Великов от Благоевград показа над 10 жълти картона на футболисти от двата тима. Срещата на стадион Бончук бе наблюдавана от около 500 зрители. „Марек“ бе воден от помощник треньора Светльо Георгиев, поради наказание на Борис Кръстев, който бе на трибуните.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене