В ОФК „Вихрен“ се работи на много високо ниво, трима не се явиха на тренировки, не са заявили, че напускат отбора

офк вихрен

ПАНТЕЛЕЙ МАНИКАТОВ, ИЗПЪЛНИТЛЕН ДИРЕКТОР НА ОФК „ВИХРЕН“

По повод появилите се напоследък най-различни мнения и коментари око­ло развитието на ОфК „Вихрен“ изпълнителният директор на клуба Панта­лей Маникатов бе любе­зен да даде за вестник „Вя­ра“ повече информация относно селекция, финан­сови взаимоотношения, зимна подготовка и конт­ролни мачове на отбора.

Панталей Маникатов бе избран за изпълнителен директор на ОфК „Вихрен“ през април 2013 г. Той е възпитаник на НСА, специал­ност футбол, и до последно бе треньор в ДЮШ на клуба.

–                      Г-н Маникатов, вярно ли е, че има напусна­ли футболисти? Ако е така, кои са те и какви са причините те да се разделят с клуба?

–                      От основната група футболис­ти отсъстват са­мо Русков, Тренков и Стоил Ни­колов. Нито един от тримата не е заявил пред мен лично, че няма да се състезава за ОфК „Вихрен“ през про­летния полусезон. Предс­тоят разговори с Русков и Тренков, за да разбера какви са намеренията им и тогава мога да кажа офи­циално каква е ситуация­та, но е факт, че в момен­та не водят тренировъчен процес с нас.

– Отговаря ли на исти­ната информацията, че на треньори от ДЮШ са да­дени по 1500-2000 лева, а на наставника на мъже­те само 100 лева, които ги е харизал на капитана Вангел Стоянов за лече­ние?

–                      Няма нищо вярно в то­ва, че треньорите от шко­лата са взели тези суми. За 4 месеца (септември, ок­томври, ноември и декем­ври) са взели общо 900 лв. всеки, което прави по 225 лв. на месец. Искам да ка­жа, че е време да се спре да се спекулира с треньо­рите в школата и да се из­мислят какви ли не „исто­рии“ за тях. Моето мнение е, че в школата на ОфК „Вихрен“ се работи на много високо ниво и това се потвърждава от резул­татите и класиранията на отборите, които участват в първенствата. Тези прос­ловути 100 лв. са дадени на старши треньора като до­пълнителен бонус към заплатата за месец декем­ври, няма нищо вярно, че е получил само тези пари. Най-отговорно мога да за­явя, че старши треньорът си получава възнагражде­нието ежемесечно без ни­какво прекъсване, а какво е направил с тези 100 лв., си е лично негово право, факт е, че ги е дал на Ван­гел Стоянов, но за какво точно, си е тяхна работа.

–                      Коя е истината за бив­шия вече помощник- треньор Георги Карамитов. Вярно ли е, че за пет месеца не е получил нито лев възнаграждение?

–                      Това не е вярно. През месеците август и септем­ври Георги Карамитов ра­ботеше без възнагражде­ние, като това беше уго­ворка между него и тога­вашния председател на УС на ОфК „Вихрен“ г-н Люд­мил Карамитов. След ре­шение на УС на ОфК „Вих­рен“ от месец октомври (на това заседание аз не съм присъствал поради уважи­телни причини) е решено Георги Карамитов да за­почне да получава възнаг­раждение. За м. октомври и ноември Георги Карами­тов е получил близо 900 лв.

–                      Отпада ли този щат, както заявихте преди – единствено поради финан­сови причини?

–                      Този щат отпада, но не само поради финансови причини. Идеята на ръко­водството е да интегрира­ме колкото се може пове­че юноши от школата в първия отбор и с тази цел – да помага на Атанас Манушев – сме пратили Стойко Найденов, треньор от шко­лата, който познава деца­та много добре и може да е полезен на старши треньо­ра с информация за разви­тието и моментното състо­яние на играчите от шко­лата. Стойко Найденов си остава треньор на детския отбор.

–                      Преди старта на зим­ната подготовка на мъж­кия отбор в съблекалня­ та зам.-председателят на УС и ръководител на транспорта в общината Емил Арнаудов е заявил, че в бюджета за 2014 г. има предвидени средства за нормалното функцио­ниране на клуба, като се имат предвид разчетите на Атанас Манушев?

–                      Има изготвен проек­тобюджет за нормалната работа на клуба като ця­ло. В него влиза издръжка­та на школата и предста­вителния отбор, но това все още не е заложено в бюджета на община Сан­дански, защото първо трябва да бъде одобрено от Общински съвет – Сан­дански.

–                      Твърди се, че силни­те хора в УС са проф. Ва­сил Жечев и бизнесме­нът Илия Пасков. Какъв е Вашият коментар – то­ва отговаря ли на исти­ната, или е поредният кьорфишек от страна на спортната общественост?

–                      Нали затова УС на ОфК „Вихрен“ е от 7 души – за да се дебатира и да се взимат най-добрите реше­ния за развитието на клу­ба. Ако това беше вярно, УС щеше да е само от два­ма души. Този клуб не е на проф. Жечев или на г- н Пасков, а на град Сан­дански и хората. Мога са­мо да кажа, че УС на „Вих­рен“ работи с пълна пара, за да подобри качеството на работа в клуба и за иг­рачи, и за треньори.

–                      Какви решения бяха взети на последното за­седание на УС?

–                      На заседанието се де­батира проектобюджетът за клуба, в който са вклю­чени не само разходи, но и една доста добра сума приходи от спонсори и реклама. В понеделник бяха осигурени 40 бр. фут­болни топки, официален екип за юноши младша възраст, като 30 топки от тези са само за школата, а също така и още един официален екип на пред­ставителния отбор.

– Какви контролни мачове ще изиграе мъж­кият отбор на клуба и с кои отбори?

–                      На 25 януари играем с „Локомотив“ (София), на 1 февруари – с ОфК „Бе­ласица“, на 5 февруари – с „Пирин“ (Благоевград), на 8 февруари – с „Конелиано“ (Герман), на 12 фев­руари – с „Пирин“ (Раз­лог).

–                      Какви цели постави УС пред старши треньо­ра Атанас Манушев?

–                      Изграждане на отбор, в който ще бъдат включе­ни и млади таланти от юноши старша възраст на клуба и колкото се може по-добро представяне в оставащите срещи до края на първенството в ЮВГ.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене