Дино Мерлин – един „Супермен” в Банско

Един от гранд изпълнителите на балканската сцена – Дино Мерлин, направи запомнящо се завръщане в България след 23 годишна пауза. Концертът му бе гвоздеят в програмата на Второто издание на хитовия фестивал „Бохеми Банско”. Бохеми от цяла България, Македония и Сърбия пристигнаха специално, за да чуят на живо едни от най-големите хитове на звездата. Пред нетърпеливата публика, изпълнила до краен предел централния площад в курорта, в продължение на повече от два часа Мерлин изпя „Jorgovani”, „Supermen”, “Da sutis”, “Moj Je Zivot Svicarska” и много други свои авторски песни. Той е авторът на текста на първия официален химн на Босна и Херцеговина след нейното отделяне от Югославия през 1992 г. Босненецът е единственият изпълнител, запълнил капацитета на стадиона в Сараево четири пъти – през 2000 г., 2004 г., 2008 г. и 2015 г. Тези спектакли се считат за едни от най-значимите следвоенни музикални събития на територията на бивша Югославия.

Сливенските виртуози от „Карандила” подгряха зрителите за мега звездата Мерлин с празничната си музика и атрактивно сценично присъствие. В първата вечер на фестивала се изявиха още Алкохол Джаззз Оркестър, които сами определят музиката си като балкански twist-and-shout, както и пълните с настроение и самороден талант самодейци от банските фолклорни групи „Пиринско настроение” и „Банска младост”.

Във втората вечер на „Бохеми”, веселието продължава с изпълненията на Диа, словенеца Магнифико и Кристиян Азирович оркестра. Програмата започва в 18:30 ч. а площад „Никола Вапцаров”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене