Бивш футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) жъне успехи като треньор в една от най-добрите български футболни школи

Това е Петър Карачоров, който преди няколко години пробва късмета си в неврокопския тим и дори записа няколко срещи с екипа му

Той е рожба на ДЮШ на „Пирин 2001″(Благоевград), откъдето и дойде в тима от града край Места. Самият той тогава бе сред новата вълна в селекцията на Йордан Боздански, но впоследствие реши да се продължи кариерата си в „Перун“(Кресна), където отбеляза 34 гола за 70 мача. петър карачоров 1Освен това е обличал екипите на „Беласица“(Петрич) и „Пирин“(Благоевград).

От 2012 Петър Карачоров вече е и треньор. Той е начело на двете детски формации на една от най-силните детско-юношески школи в София – Царско село. Той е роден през 1989 година в село Кулата и бе капитан на първата юношеска формация на Пирин 2001, която спечели медали от държавно първенство. Част от този набор бяха националът Димитър Пиргов, Милчо Макенджиев и Виктор Петаков.
Петър Карачоров влезе в треньорския занаят през 2012 година само на 23 години в ДАФ като сега води формацията 2006/2007 на Царско село. С нея той днес играе полуфинал и има шанса да стигне до мача за титлата, след като в решителен мач само преди няколко часа момчетата му надделяха с 4:0 над друга сериозна столична школа и един от основните опоненти „Славия“. На полуфинала момчетата на родения в Кулата специалист ще се борят за правото да играят на финала с „Ботев“(Пловдив), което вещае не по-малко интересен мач.  Въпреки че е само на 29 години Карачоров води децата родени през 2006 и 2007-ма година и се утвърждава вече няколко години и като треньор в школата на един от най-известните столични бизнесмени Стойне Манолов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене