ПФК „Динамо“- Загреб и ПФК „Цървена звезда“ грабанаха купите в IV Международен детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград”, кметът Камбитов награди победителите

Грандовете от Хърватска ПФК „Динамо“ Загреб и Сърбия ПФК „Цървена звезда“ са новите носители на „Купите на Община Благоевград“ в IV Международен футболен турнир за деца, родени през 2003 и 2004 година, който се провежда в Благоевград. Изключително оспорвани мачове, сълзи и спортсментство ознаменуваха превърналия се в традиционен турнир, част от календара на Българския футболен съюз. Победителите бяха обявени и наградени лично от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов на грандиозна церемония на стадион „Христо Ботев”, която завърши като за истински победители- с красива заря и химна на шампионите, в изпълнение на Queen – “We Are The Champions”.

„Искам да честитя и да поздравя победителите – отборите на „Динамо“Загреб и „Цървена звезда“. Да поздравя и да благодаря на всички Вас – треньори, родители, фенове и най- вече на футболистите, за прекрасното настроение, което създадохте през последните дни, за футболния спектакъл, който ни предоставихте и за спортсменството. Въпреки емоциите, въпреки оспорваните двубои, феърплея надделяваше. Използвам случая да Ви поканя всички следващата година пак да бъдете с нас“, каза кметът д-р Камбитов по време на официалната церемония по връчване на наградите. Той връчи и специален плакет , в знак на признателност и благодарност за приноса към спорта в Благоевград, на председателя на Зоналния съвет към БФС – София – Валентин Чакъров и отправи своите благодарности към председателя на БФС Борислав Михайлов.
На събитието присъстваха заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова, директорът на Общинска банка в Благоевград Захари Хаджийски, управителят на ОФК „Пирин“ Венков Попов, които също връчиха медали и купи на победителите.

Тържествената церемония по награждаване започна веднага, след последните футболни срещи, които определиха и победителите.

Последните минути до награждаването преминаха драматично. Срещата между ПФК „Динамо“ Загреб и ПФК „Цървена звезда“ при набор 2003 премина оспорвано, като до края на последния съдийски сигнал и двата отбора запазиха равенството, което доведе до отбелязване на дузпи. Именно те изведоха сръбския гранд като победител на финала, белязан с радостни емоции и сълзи. При родените през 2004 ПФК „Динамо“ Загреб и ПФК „Войводина“, срещата също пренина драматично и с много игра, която донесе победа на хърватските таланти.
Грандиозното събитие донесе и индивидуални награди на най- активните футболисти по време на мачовете. За родени през 2004 година, играчът на ПФК „Динамо“ Загред Ален Диздаревич грабна приза за „Най-добър нападател“.Стражът на ПФК „Вардар“ Стефан Тасев бе награден за „Най-добър вратар“. Наградата за “Най-добър защитник“ отиде при Живко Богарин от ПФК „Войводина“. За “Най-техничен“ състезател по време на едноседмичния турнир, бе избран капитанът на ПФК „Славия“
Георги Шопов.

При родените през 2003 година „Най-добър“ вратар се оказа Иван Андонов от ПФК „Левски“, София. Призът за „Най-техничен състезател“ замина за Загреб в ръцете на Иван Сарафов от ПФК „Динамо“. „Най-добър защитник“ бе определен Вукашин Кръстич от ПФК „Войводина“. Топ реализатор в тази възраст бе Богдан Петрович от ПФК „Цървена звезда“.

Изключително представяне направиха всички отбори- участници, като на осмо място от набор 2004 година се класира „Пирин“ Благоевград, седмата позиция бе за ПФК „Цървена звезда“, шестото място грабнаха футболистите от ПФК „Ботев“ Пловдив, а на пета позиция останаха талантите от Академия „Пандев“ Македония. Четвъртото място отиде при ПФК „Вардар“ Скопие, а третата позиция бе за ПФК „Славия“ София. В другата възрастова група, набор 2003, играта класира на осмо място ПФК“Славия“ София, на седмо -„Пирин“ Благоевград, отборът на Академия“Пандев“ Македония зае шестата позиция, а на пето място са „Вардар“ Скопие. Четвърти се класираха „Левски“ София, бронза взеха „Нови Сад“, а децата от „Динамо“ Загреб се класираха на втора позиция.

Международният турнир за деца, родени през 2003 и 2004 година „Купите на Община Благоевград“, който се провежда под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов, даде заявка да се разраства и да налага спортсментството, феърплея, приятелството и удоволствието от футбола в основата на турнира.

fut-2Kamb-2fut

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене