Поли Апостолов атакува съветник заради премии за футболисти

041a96936b7e03a8cb83d601db39932e_400x300Кметът на община Симитли Апостол Апостолов (на снимката) остана учуден от действията на общинския съветник от Благоевград Андон Тодоров. Парламентаристът предложи на колегите се да отделят по 50 лева за премии на футболистите на „Пирин“, ако победят в неделното дерби на Югозападната „В“-група отбора на „Септември“ в Симитли. Причината за реакцията на управника е, че още преди седмица домакините обявиха, че мачът ще е благотворителен в помощ на 21-годишния Борислав Неделчев от село Крупник. Младият мъж страда от бъбречна недостатъчност и се нужда от трансплантация.

„Този мач е въпрос на спортна чест и мъжко достойнство. Този мач за нас не е на живот и смърт, че да има нужда да нахъсваме момчетата ни с премии. Но вероятно за несгодния „Пирин“ всичко е въпрос на живот и смърт“, казва кметът.

Той подчертава, че двубоят ще бъде благотворителен, част от кампанията „Да помогнем на Боби“. „Правим го от една година и няма да спрем, докато не постигнем победа – нашата голяма победа ще е здравето на това младо момче. Мачът е благотворителен. А за когото тази дума е чужда, нека крепи тези, които останаха да играят с фланелки на „Пирин“ с някакви 50 лева, та даже и цяла месечна заплата на общински съветник /б.а.-Андонов заяви, че ще дари цялата си заплата за премии/. Щом играчите на Пирин заслужават повече от едно болно момче“, твърди Апостолов. Той е категоричен, че всеки лев е необходим за лечението и здравето на Боби, а не да се раздават пари „като наградки за „орлетата“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене