Готвачките от градината в Асеновград продължават да приготвят храна за децата

кухня

Двете готвачки, които са били на работа по време на инцидента с мишата отрова в детската градина в Асеновград продължават да приготвят храната на децата. Седмица след скандалния случай все още няма наказани, съобщи Нова телевизия.

Жените, които приготвят храната твърдят, че нямат обяснение за случилото се и не желаят среща с медиите. Отказват да напуснат сами, въпреки натиска на общината. Домакинката на градината е в болнични, тъй като също е заплашена с уволнение.

Все още не е ясно и как кубчето с отрова за мишки е попаднало в казана с прясното мляко. Според домакинката виновни за отровеното мляко са не само готвачките, но и учителките, които онази сутрин са били на работа.

Директорката е единствената, която пое отговорност и напусна сама. Родителите обаче не я винят и смятат, че е изкупителна жертва. На мястото на напусналата директорка временно е назначена нова. Тя е засилила контрола в кухнята, но не може да уволни готвачките.

Днес се очакват резултатите от химическата експертиза. Какво е било синьото вещество в прясното мляко – отговор търси прокуратурата. Детската градина може би ще стане филиал на друго детско заведение и кухнята ще бъде закрита. Така и готвачките, и домакинката ще бъдат съкратени.

В момента в детската градини тече и ревизия. Вече е ясно, че липсват документи къде са 20 хиляди лева, които родителите са платили като такси за децата си. Информацията от прокуратурата е оскъдна.

На родителите са издавани фактури без подписи и печати от детската градина, а за парите от тези такси общината не е й подозирала.

actualno.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене