Рецидивист изнасили и ограби млада жена посред бял ден край жп гара

Рецидивист изнасили момиче посред бял ден в петричкото село Митино. Тежкото престъпление станало по обедно време в сряда в района на жп гарата край селото.

Младата жена се била запътила към гарата, за да пътува по работа в Петрич. Изведнъж била нападната в гръб от мъж, който я заплашил с отвертка, запушил устата й, за да не вика. След това я завлякъл в близките храсти, където дълго време се гаврил с нея. След като я насилил, отмъкнал портмонето и мобилния телефон на жертвата си.

След подаден сигнал на телефон 112 на крак е вдигната полицията в Петрич. Трите километра между града и селото са претърсени от униформените с помощта на обучени кучета, но не успели да намерят извършителя.

Криминалистите засекли клетката на откраднатия телефон от жертвата и така локализирали мястото където се намира изнасилвачът. Той се оказал 31-годишният Митко Соколов, който се прибрал в дома си в ромското гето в Петрич, след като извършил изнасилването. Рецидивистът е арестуван.

Екип на Спешен център е оказал първа помощ на младата жена, по-късно с нея е разговарял и психолог. Момичето живеело от близо година на семейни начала с мъж от Митино.

Насилникът е задържан за 72 часа по искане на Районна прокуратура-Петрич. Държавното обвинение ще поиска в петък вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” за насилника, който е обвинен и за грабеж.

Последната му присъда от 2013 г. Тогава Окръжен съд-Благоевград постановява три години затвор при строг режим за Соколов за извършен от него грабеж. Излязъл на свобода на 31 май тази година и само три месеца по-късно отново извърши две тежки престъпления – изнасилване и грабеж.

trud.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене