Подробности за крупния обир в Делчево! Дядо Манол бил на сватбата на внука си

Близо 25 000 лв. са задигнали маскираните обирджии от дома на 83-г. Манол Цеков от санданското село Ново Делчево в нощта на събота срещу неделя, а не 3000 лв., стана ясно вчера. Нападателите взломили входната врата на дома на възрастния мъж, който по това време бил на сватба на внук си Костадин Цеков в Сандански. В къщата нямало никого. Докато тарашили вътре, Манол се прибрал и бил пресрещнат от маскираните нежелани гости, които му ударили няколко шамара и го завързали, като му запушили устата. Необезпокоявани, те продължили да тарашат цялата къща и успели да задигнат около 25 000 лв.

Около 2.50 ч. пристигнал шофьорът на младоженците Георги Тунов, който видял дядото проснат на земята със завързани ръце и крака, и сигнализирал на тел. 112.

На място веднага са изпратени два патрулни автомобила на полицията. Униформените направили оглед на къщата и описали липсата на крупната сума. Възрастният мъж казал пред криминалистите, че заварил в дома си трима мъже с маски на главата, които го завързали.

Семейството на Манол Цеков са земеделски производители, отглеждат масиви с  жито.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198, ал. 1 от НК. Работата по установяване на извършителите, които все още не са открити, продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене