AirMax Racing – Благоевград с 3 нови попълнения за рестарта на сезона по мотокрос

5-кратният шампион Николай Йовчев се връща на трасето

С 3 нови попълнения ще излезе AirMax Racing – Благоевград за рестарта на Републиканския шампионат по мотокрос в Севлиево. Един от водещите тимове в родното първенство ще атакува отборната титла през втората половина на състезателния сезон 2016 с поредната сериозна селекция. Към редиците на тима се присъединяват 5-кратният републикански шампион в клас МХ1 Николай Йовчев (Honda), бронзовият медалист от Източно-европейския шампионат в клас МХ Станко Боянов (Suzuki) и Веселин Николов (Honda, клас МХ).

Може би най-голямата новина за феновете на зрелищната дисциплина у нас, е именно завръщането на Николай Йовчев. Договорът на настоящият републикански шампион с AirMax Racing е за една година.

„Съгласих се, защото виждам, че AirMax Racing се опитват да направят нещо стойностно за тази държава и искам да им помогна, но не знам дали ще е успешно. Не съм тренирал никъде, но ще карам в Севлиево, а времето ще покаже…”, сподели Йовчев. 

 Припомняме, че миналият сезон Николай Йовчев стана четвъртият българин след Димитър Рангелов, Радослав Балинов и Николай Куманов с 5 поредни републикански титли.

„Поканихме Николай Йовчев да се състезава за нашия отбор и той го прие с удоволствие. Неговите думи бяха, че ще се радва да кара за тим, в който се работи от сърце”, заяви председателят на AirMax Racing – Благоевград Красимир Божурски.

„Сезонът започна доста добре за нас, нашите състезатели се движат доста добре във временното класиране. Виктор Нейчев (KTM) до момента е 9-ти в МХ85. Жулиян Георгиев (KTM), който кара за първа година в клас МХ2 Junior е на повече от задоволителната 5-та позиция и при едно добро представяне през останалата част от сезона има шансове дори за челната тройка. Румен Мирчев (Kawasaki) е 10-ти, а Стефан Нейчев (Honda) – на 12-то място. В МХ2 Жулиян е на 7-ма позиция, като имайки предвид силната конкуренция в тази категория, сме доволни, но в оставащите кръгове, ще се опитаме да се придвижим още напред. Шампионът в клас МХ от 2015 Мартин Тодоров е трети за момента, тъй като пропусна надпреварата в Севлиево, но имайки предвид възможностите му, нищо чудно да има изненади в челото през втората половина! Работихме сериозно за подготовката на момчетата през паузата и мисля, че сме готови да атакуваме отборната титла”, допълни той.

 Веселин Николов е от Перник. Той прави дебют в Републиканския шампионат през 2014, като през 2015-та има само две участия – в Троян и Самоков. Сега обаче с помощта на AirMax Racing, ще се опита да влезе в топ 10 на най-масовата категория, участвайки във всички състезания до финала.

Втората половина на мотокрос-сезон 2016 безспорно ще е доста интересна. Очакват ни още 4 вълнуващи кръга, всеки един от които ще е решаващ за крайния резултат и спечелването на титлите в различните класове.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене