Марио Близнаков пред Топ Преса: След две седмици се прибирам в България и ще разпусна в “Gold Night Club”

Близнаков спечелил наградата футболист №1 на Гоце Делчев за 2010 година. Марио Близнаков е роден на 9 август 1982 г. и започва кариерата си във  футболен клуб Пирин (Гоце Делчев). После преминава в „Литекс“, където тренира с първия отбор, а по-късно е изпратен в „Белите орли“. Играл е и в: Видима-Раковски, Банско, Бдин Видин, Любимец 2007 г., Марек Дупница, Йордаикос – Птолемаида – Гърция, а в момента в Neukirchen – Австрия. С „Видима – Раковски“ изиграва един сезон в „А“ група. През последните четири години бе основен състезател на „Пирин“. Любопитното е, че Марио е брат на Иван Близнаков, бивш футболист на „Етър“- бронзов медалист с отбора през 1989 и 1990 г. и настоящ изпълнителен директор на неврокопчани.

2

Свързваме се с Близнаков по Skype, за да чуем какво се случва с него и как се чувства там…

Марио, как си приятелю, къде те откривам?

– Здравейте Топ Преса… намирате ме в апартамента ми в Neukirchen – Австрия. Седя си тук на топло, че времето е доста хладно тук в момента.

Какво правиш там?

– След като играх последно в гръцкия Йордаикос получих предложение от USC Neukirchen да играя за тях. Лично ми се обади настоящи треньор, който е българин. След като поговорихме и уточнихме нещата се озовах тук.

Neukirchen е зимен курорт, подобен на Банско… как ти се струва там, обстановката, хората…?

– Да, зимен курорт, един от най-големите в Европа. Намира се в Алпите и има 120 км. ски писти и множество хотели. Градчето е малко, но е много красиво. Хората са добронамерени. Отбора има амбиции за влизане в по горна група, това ме мотивира допълнително и нещата просто се случват. Сега един кръг преди края на сезона сме първенци в класирането.

Ти как си със зимните спортове, ще остане ли време да покараш ски?

– Като дете по-големия ми брат ме е учил и съм карал, но от както се занимавам професионално с футбол… много е рисковано карането на ски и съм само наблюдател. А иначе време има доста, но по-скоро не бих се качил на ски…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене