Любен Каменов с „Мицубиши Лансър“ стана шампион на България след първото място на автомобилно състезание „Планинско Осогово 2016“

Отборната надпревара грабна „Каменов рали тийм“, кюстендилецът Васил Тодоров трети в клас NC3

Любен Каменов с „Мицубиши Лансър“ спечели традиционното автомобилно състезание планинско „Осогово 2016″ над Кюстендил. Това бе последен шести кръг на тазгодишната надпревара, а с победата си Каменов, който е от Панагюрище и се състезава за „Каменов рали“ в клас NC1, стана шампион на България.165-14-01-3_Васил_Тодоров-Зендер

Втори в генералното класиране остана Христо Манолов също с „Мицубиши Лансър“, а трети се нареди Юлиян Телийски със същата марка автомобил. Даниел Живков, който не бе на висота по 5-километровото трасе село Богослов-Студен кладенец, все пак завърши втори в генералното класиране за планинския шампионат.

Най-добро време от кюстендилци се представи Васил Тодоров- Зендер с „Опел Астра“, 165-14-01-4_наградени_Осогово_2016гкойто се състезава за благоевградския клуб „Диамо“. Той завърши трети в клас NC3. Тук най-добро време даде Стефан Стоев, а втори завърши Ивелин Чапанов.

Другите двама кюстендилци, които завършиха състезанието, са Марин Ледеров, който е 5-и в клас NC3, и Ясен Николов – 4-ти в клас NC4.

Юлиян Телийски бе най-бърз за клас NC2, като изпревари Даниел Живков. Любен Каменов е №1 в най-бързия клас NC1, пред Христо Манолов и 165-14-01-5_Александър_ЯзовЛюбомир Мечков.

„Планинско Осогово 2016“ завършиха 29 от стартиралите 36 автомобила. Проблеми с автомобила си „Хонда“ имаше кюстендилският пилот Кирил Величков, който се състезава за клуб „Проспийд” (София) и това го спря от участие.

Отборната надпревара бе спечелена в шампионата от „Каменов рали тийм“.

По време на състезанието в първия манш имаше лек инцидент. Георги Георгиев със Subaru Impreza на един от участъците се преобърна един път през таван, но всичко се размина единствено с поражения по автомобила. „Пилотът остана невредим, като дори не се наложи помощта на екип на Спешен център. Съдиите реагираха бързо и адекватно. 165-14-01-7_Диана_Георги_СтояновиСтана хубаво състезание, като участниците благодариха за организацията. Имаше и много публика по трасето“, сподели директорът на ралито Диана Стоянова от организатора „Диамо“ (Благоевград).

Истинско шоу за публиката направиха най-добрите дрифт пилоти на България – Александър Язов, Ангел Харизанов, Максим Попов – BMW, 165-14-01-6_откриванеСтефан Зашев и Стефан Цанков, всички с BMW, които допълнително подгряваха публиката, окупирала планината над Кюстендил, и в продължение на два дни се насладиха на майсторите на четири колела.

За трета поредна година една от най-посещаваните както от пилоти, така и от зрители надпревара бе организирана от благоевградския клуб „Диамо“, Българската федерация по автомобилен спорт със съдействието на община Кюстендил.

Снимките:

1 – Любен Каменов лети към победата.

2 – Шампионът на България в планинско изкачване по време на награждаването

3 – Кюстендилецът Васил Тодоров-Зендер завърши трети в клас NC3.

4 – Всички призьори на планинско „Осогово 2016“

5 – Александър Язов – един от най-добрите дрифт пилоти

6 – Кметът Петър Паунов (вдясно) откри надпреварата.

7 – За трета поредна година клуб „Диамо“ в лицето на Диана и Георги Стоянови организират състезанието над Кюстендил.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене