Над 18 500 са безработните в Пиринско към края на юли

„Малко над 800 са свободните работни места, обявени в бюрата по труда в област Благоевград в момента. 18 583 пък са регистрираните безработни в Пиринско през месец юли.“ Това съобщи днес Станислава Поповска, директор дирекция „Регионална служба по заетостта“ Благоевград.

Равнището на регистрираната безработица през миналия месец е 12,3 %. В сравнение с аналогичен момент на 2015 година се наблюдава намаление с 0,8 пункта или с около 1300 души.

„Общо 1142 регистрирани безработни лица са постъпили на работа през месец юли. От тях 819 са започнали работа с посредничеството на бюрата по труда в областта. Отново най-много заявени свободни работни места има от работодатели от частния сектор“, добави още Поповска.

През юли по различни програми и мерки за заетост в Пиринско са работили 488 лица.

„На 12 септември ще проведем специализирана трудова борса в Сандански. Тя е насочена към продължително регистрирани безработни.  От анализа, който си правим, доста голям е интересът към тези борси, тъй като на тях има възможност за пряк контакт между работодател и търсещия работа. Около 80 процента от заявените свободни работни места на тези специализирани борси в последствие се усвояват“, съобщи още Поповска.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене