Бейби бум разбуни духовете в „Еленово“ и „Струмско“, директори на забавачки в шах

Разкриване на нови групи искат от общинските съветници директорките на детските градини в Старо Струмско в Благоевград В. Колчева и в кв. „Еленово“ Димитрина Шопова. Причината е увеличаване на хлапетата и респективно на родителските молби за прием.

„Кварталът се облагороди, стана многолюден, има много млади семейства, които населиха новите кооперации, а и доста се връщат от чужбина, не можем да обгрижим всички и да приемем всички желаещи, и от известно време насочвам хората към центъра”, честна бе директорката на ЦДГ 2 „Св. Богородица“ в кв. „Еленово“.

303 хлапета се обучават в градината в момента, има база за прием на деца в още една първа група и затова са поискали разкриването й.

Аналогично е положението и в Старо Струмско, където ходят 159 малчугани. Заради задължителното преобразуване на обединените детски заведения градината вече ще се назовава ДГ „Усмивка“. Родителите на деца в яслена възраст обаче не бива да се притесняват, групата няма да се закрива, точно обратното.

„Искането на ръководството е ОбС да одобри създаване на нова разновъзрастова група за хлапета от 2 до 4 г. В нея ще отидат децата над 2,5 годинки, които изписваме от яслите – обясни В. Колчева. – В района има много деца, сегашните родители също някога са били наши възпитаници, не можем да откажем на никого да приемем детето му”, мотивира искането си директорката.

На практика броят на групите няма да се промени, тъй като в края на пролетта са изписали децата от две четвърти групи, допълни тя.

Съветниците от Комисията по образование при ОбС дадоха зелена светлина на двете искания, окончателното решение ще се вземе в петък на сесията на местния парламент.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене